Бай Тошо! Да дойде твоето царство

Бай Тошо! Да дойде твоето царство


Ех, бай Тошо!
Проклетите комунисти !
Проклетите комунисти ни докараха до това дередже!

Брутални разкрития за животът тогава и сега!
Някога всички чакаха цитрусите по Нова година сега има боядисани портокали и мандарини, но не са вкусни като онези тогава, а тези са лошо качество и са ГМО !

Колкото и пропаганда да се шири истината е, че имаше всичко за всички и нямаше гладни и бедни, нямаше болни нито безработни! Все още има живи да кажат, но след 10-15 години споменът за онези времена ще се отмие!

Efekt 2

Нямаше фалшиви храни нито втора категория хора !
Нямаше празен хладилник нито резервоар !
Нямаше просяци нито престъпност !

Домовете на хората бяха отключени и нямаше СОТ и видео наблюдение освен, ако не се броят погледите на любопитните бабички – гръбнакът на МВР !

Нямаше кражби на коли нито грабежи и зломове и разкриваемостта на престъпленията бяха 97%, а сега са 0,02% !
Нямаше разделение на класите нито на масите и всички бяхме средна класа – грамотни и богати по равно, някой с малко повече, но в рамките на допустимото !

Всеки имаше собствено жилище, вила и кола, чакаше се вярно с точки и записване, но желаещите с покупателни възможности бяха повече от произведеното или внесеното !
Сага коли и апартаменти много, но пари няма !
Курортите ни чисти и зелени без мръсотия и нямаше скъпотия и всяко семейство на почивка дори и за децата имаше такива ученически лагери с карта и записване и всяко дете ходеше на лагер с другите деца и отдихът сред природата бе за всички задължителен!

Днес и в парка да те страх да излезеш и сами децата да пуснеш ! Болниците чисти, подредени с грижа за ближния хората се наричаха другари и наистина всеки другаруваше с другият, а днес какво е – болниците се превърнаха в търговски дружества и тук човешкият живот си има цена !

След болница на санаториум или балнеолечение с минерални извори насред планините с грижа за ближният и всичко това без пари, ама за нищо не се плаща само за единият рейс или влак и то едни цени на билетите – с едно левче обикаляш страната! Да не говорим, че пенсионери, фронтоваци, студенти, деца и бременни жени всички получаваха отстъпка, а някой безплатно пътуваха ! Днес имаме зелено билетче, ама за ден и то не е безплатно ! Училищата възпитаваха деца в морал и спорт, в здраве и патриотизъм!

Днес това е забранено – учат се децата на трети пол, патриотизмът е забранен, а познанието е дълбока конспиративна тайна майна! Държавата имаше три приоритета: Здрава нация – безплатно качествено здравеопазване, а днес затваряте болници като всички са болни !
Животът ни по времето на Бай Тошо бе друг !

Умна нация – училища с висок ценз на познание с университети, които да произведат умна нация, която да създаде силна икономика, но сега един овчарин не можеш да намериш, а тези с купените дипломи не знаят нищо и за нищо не стават повечето, а тези, които нещо са научили отиват за чужбина там да градят икономика ! Богата и голяма нация, хората се размножаваха и популацията ни растеше, а хората бяха богати и задоволени, щастливи, говореше се за благоденствие и бяха предоволни всички като всеки с раждането си имаше спестовен влог, а сега децата ни наследяват заемите на починалите си родители!

Армията ни бе най-голямата във Варшавският договор и през границата и пиле не можеше да премине, а днес армията ни е наемна и кубинките не могат да си обуят камо ли да бранят каквото и да е! Тогава всеки бе готов на саможертва за родината, а днес всеки първо жертва родината си за нещо !Бай Тошо

Как ни се падна най-тъпият премиер да е бил до първият в партията и да не се прозрял това означава само едно, че премиерът ни е най-проклетият комунист на планетата!
Защото последните две петилетки само него само него псуваме ! А защо не се молим бай Тошо да дойде твоето царство, да бъде !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.