Бай Тошо: Те не искат само да Ви управляват, те искат да Ви притежават!

Бай Тошо: Те не искат само да Ви управляват, те искат да Ви притежават!


На практика Бай Тошо и класовите разделения. Не само в света, а и в България Капитализмът налага модел на поведение и разделението на класите е такова, че тук не става дума само да ни управляват, а да властват над нас, да ни притежават. За тях човешкият живот не струва нищо – вашият. Една снимка от моето време, но на друго място, говори много за това: ”Първи януари 1979 г.

Нюйоркският милиардер Брандън Торент се оставя да бъде сниман, докато уринира върху бездомник, който спи на улицата. Тази картина обяснява по-доброто от много думи разделението на света на социалните класове. Капиталистът пикае по теб и после ти казва, че вали”.

По времето на Бай Тошо човек за човека беше брат. Възпитаваше се нацията в другарство и взаимопомощ, в гостоприемство и патриотизъм и родолюбие. Спомняте ли си как се строеше тогава – вземеш купиш материалите и хоп цялата улица, съседите или бригадата от завода дойдат 30-40 човека и бетонът е объркан и плочата е излята и всичко на ръка. Мъжете задружно кофа по кофа се подаваше разтворът и във верига от ръка на ръка. За няколко часа плочата на къщата отлята, жените направят една-две тенджери със салата, опекат 100 кюфтета, 4-5 каси бира и една щайга с хляб и за 100 лева банкет си вдигнал единият етаж от къщата.

Efekt 2

Нямаше класово разделение между хората. Така си беше по времето на Бай Тошо – дойдат дървата един камион и комшиите идват, нацепят ги, от ръка на ръка се подаваха и те влезли в мазата, почерпиш по бира и кой от къде е по задачи. Така си беше, така се построиха и вилите на морето и вилите във вилните зони до градовете като всяко домакинство имаше по няколко имота без да има кредити или ако се теглиха такива за материали и обзавеждане лихвите бяха малки и за няколко години се изплащаха без сериозни лишения. Нямаше я тази омраза и завист, всички имаха почти по равно и нямаше злоба между хората, а задружни бяха и винаги си помагаха на едната дума всеки ще ти услужи от чаша захар до сума пари. Сега тази Демокрация направи така хората да се делят на бедни и богати като богатите богатеят на гърба на бедните, а бедните стават все по-бедни заради алчността на богатите .

Алчността на богатите става все по-голяма заради алчността на политиците, които взимат подкупи за всичко и корупцията е огромна. По мое време тук-таме дребен рушвет, но корупция кой знай каква не е имало – следеше се всичко и който го уловят в затвора – кметове и генерали без значение по десет години лежаха и никой не смееше да даде камули да вземе пари. Сега обаче новите стандарти на общността наложени от бандитите и техните приятели политиците в престъпен сговор унижават Българският народ, а той се свива у дома и си няма никой – ни роднини, ни приятели, ни държавни органи дето да му помогнат или защитят!

Днес не ви управляват, днес ви притежават, а в това положение се стигна, защото когато трябва да се протестира всеки от вас си седеше у дома докато мафията превзе властта затова и ще властват над вас. Разделение на класи ли, то класи няма, а има само мафия и роби в паралелната държава като друга просто вече няма. Има поговорка „да би мирно седяло, не би чудо видяло“! Е, седяхте си мирно, чудото дойде и ако по мое време имахте по три имота и нямахте кредит днес имате по три кредита и имотите ви не са ваши, а на банките са!

Доверието в правителството е изчерпано, а то е основният камък над който се надгражда една държава .
След като няма доверие и Ви лъжат за всичко по-добре и тях да ги няма.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.