БХК се изгаври с Българка ! Осъдиха Българка за враждебна реч срещу малцинства!

БХК се изгаври с Българка ! Осъдиха Българка за враждебна реч срещу малцинства! Стефан Пройнов


Край, стигнахме дъното и от БХК се гаврят с България, а ние мълчим ! СПОДЕЛЕТЕ! ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА НАУЧИ!

Софийският районен съд (СРС) обяви решението си по дело на сдружение „Шри Чинмой Център“ и двама негови членове срещу Десислава Панайотова, директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации (ЦРИК) при софийския храм „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщават от Българския хелзинкски комитет.Десислава Панайотова БХК

Съдът установи, че Панайотова, която е и главен редактор на интернет страницата на Св. Синод на БПЦ, е извършила подбуждане към дискриминация, като е склонявала управители на концертни зали в София да не ги предоставят на „Шри Чинмой Център“ под наем за негови концерти, защото той според нея е „секта“. „Шри Чинмой Център“ и двамата му членове са представлявани по делото от адв. Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Българския хелзинкски комитет.

Efekt 2

Това е първият случай, в който съдът установява подбуждане към дискриминация по смисъла на Закона за защита от дискриминация не чрез обща враждебна реч срещу малцинства, а чрез инструкции към конкретни лица да извършат конкретни дискриминационни актове спрямо конкретни други лица. За първи път се осъжда лице да преустанови такова поведение и да се въздържа в бъдеще от него. За първи път е осъден функционер на Българската православна църква за дискриминация поради пропагандата на църковни активисти срещу нехристиянски организации.
СРС се произнася че липсата на събрани доказателства за претърпените от единия ищец неимуществени
вреди не е основание за отхвърляне на иска му като недоказан, тъй като самото осъзнаване от физическо лице, че негово право е нарушено, е отрицателно преживяване, което подлежи на обезщетяване. Да се приеме, че такова лице не е претърпяло неимуществени вреди, би било не само „в разрез с всякаква логика и здрав разум“, но и „израз на необоснован формализъм“, мотивира се съдът.

„Шри Чинмой Център“ е сдружение, което популяризира йога, медитация и живот според философията на Шри Чинмой – американски духовен лидер. Сдружението организира концерти, изложби, издава литература.
Източник: faktor.bg

Не сме народ, а мърши и от БХК се гаврят с нашата официална религия, с нацията ни, с всичко Българско и родно, а ние мълчим като мърши !
Къде сте Българи, къде сте да защитим отечеството си?
До кога ще търпим една антибългарска организация да диктува в страната ни, до кога? Малцина знаят, че БХК имат договор за сътрудничество с МВР и ако някой е арестуван за антибългарска проява от МВР нямат право да го разпитат дори и да му сведат сведение докато не дойде адвокат от БХК и това да стане или да не стане под неговата диктовка !
В коя страна една организация е по-силна от самата страна?

БХК са над всичко, ето вече и реформите в съдебната система, които искат от американските фондации и техните слуги от БХК се случват!
Случи се, наложи се практика чрез която ще създаде цунами от осъдени за реч на омразата !
Защо позволяваме, защо медиите мълчат за това?
Не народ, а мърши сме!
Гнус ме е от апатията на целокупният български народ както пеят в песнопенията си от светият синод !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.