Българите плащат два пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците

Българите плащат два пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците


Отстъпките за работещи родители у нас са символични Българите плащат повече данъци и осигуровки, отколкото гражданите в редица държави с по-високи нива на заплащане. Това показва доклад на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР), в която членуват страните с развити икономики.

България не е член на организацията и не фигурира в класацията, но според последните данни в момента облагането на труда у нас е над средните 36% за страните от ОИСР за 2016 г.

У нас отчисленията за данък върху доходите и различните видове осигуровки достигат 41.40%. От тях 23.34% са за сметка на наемния работник – 13.34 % осигуровки и 10% данък върху общия доход, а останалите 18.36% са осигуровките, които плаща работодателят. С този дял облагането на труда в България е по-високо, отколкото в Гърция, Испания, Естония и Полша, а далеч зад нас са богати държави като Люксембург, САЩ, Канада, Великобритания.

Efekt 2

В богата Швейцария например удръжките от заплатата на един несемеен работещ без деца са близо два пъти по-ниски от България – 21.8%. Най-високо е данъчното облагане на доходите в Белгия, Германия, Унгария, Франция, Италия и Австрия. За несемеен работещ без деца удръжките в тези държави надхвърлят 45% от заплатата

Най-ниски данъци – под 20%, плащат в Мексико и Чили. Когато се включат данъчните облекчения за работещи родители с деца, средният процент на удръжките в страните от ОИСР пада от 36% на 26.6%. Франция е държавата с най-неблагоприятно данъчно облагане на семействата с две деца – 40% от доходите, следвана от Финландия, Белгия, Италия. На другия край на скалата е Нова Зеландия, където след данъчни отстъпки заплатите на родителите с две деца се облагат само с 6.2%.

У нас отстъпките за работещи родители са повече от скромни – за доходите от 2016 г. се дава възможност годишните данъчни основи само на единия родител да се намалят с 200 лв. – при едно непълнолетно дете, с 400 лв. – при две деца, и 600 лв. – при три и повече ненавършили пълнолетие деца.

В Швейцария например семейства с две деца плащат данъци върху доходите си в размер едва на 9.1%, става ясно от доклада на ОИСР. С колко се облагат доходите от труд в страните от ОИСР (в % за 2016 г.) Автор : МИЛА КИСЬОВА Източник: segabg.com

Ние ще добавим, че у нас отчисленията за данък върху доходите и различните видове осигуровки достигат 41.40%.

От тях 23.34% са за сметка на наемния работник – 13.34 % осигуровки и 10% данък върху общия доход, а останалите 18.36% са осигуровките, които плаща работодателят.Българите плащат два пъти повече данъци и осигуровки от швейцарците

Естествено това робство се налага в страни където държавната икономика и обществено владеене на възловите стопански отрасли вече е преминало в ръцете на световните корпорации, а защо натискат Гърция от години, именно заради това !

Ако държавата не се поведе по акълите на либерастките фундаменталистки политики, които пък са прокарвани от банките и корпорациите и то държавата ще бъде силна и независима!

Именно за това говори Корнелия Нинова, че държавата да си изкупи активите в ЧЕС за да не продава стратегически сектори като летищата във Варна и София !
Но от ГЕРБ разпродават държавата ни и дори сключват договори за концесии за по 100 години напред!
Затова България никога няма да укрепне и да се въздигне, защото политиката на управление не е в посока за грижа за нацията и за икономиката ни, а в грижа на олигарсите и техните политически марионетки !

Мощта на държавата зависи от това доколко обществото владее възловите си стопански отрасли.

И докато Валери Симеонов и Бойко Борисов работят за “елита” ни, в разни задкулисни сговори, раздаде общественото богатство, трупано десетилетия и от него печелят чуждите частници, при това с подарения им монопол.
Държавата остана на издръжка само на едни голи данъци.
Данъци, които скоро никой няма да плаща, защото единствените редовни данъкоплатци са средната класа, която намалява и пенсионерите, които биват изтребвани с различни мерки !

Скоро когато ромите започнат да си плащат данъците може и да има пари в хазната ! Но с тези темпове на задкулисно крадене ще са подписали договори за 100 години напред !
Никой обаче не попита къде са 20 милиарда заеми?
И защо за пенсии и здраве няма пари ?

Нали сме страната с най-скъпите данъци?
А на Борисов ще кажем една поговорка:
„По добре два лева в хазната, отколкото двадесет да имаш да взимаш от ромите и от такива като мен“!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.