Българите са богати вижте с какви заплати !

Българите са богати вижте с какви заплати !

990 лв. била средната заплата през четвъртото тримесечие на 2016 г., сочи НСИ

През четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна заплата e 990 лева и нараства спрямо третото тримесечие на 2016 г. с 5.2 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата, са „Образование“ – с 12.6 на сто, и „Операции с недвижими имоти“ – със 7.3 на сто. Средната брутна месечна работна заплата за октомври 2016 г. е 982 лв., за ноември – 974 лв., и за декември – 1012 лева. През четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна работна заплата нараства с 8.2 на сто спрямо четвъртото тримесечие на 2015 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „Култура, спорт и развлечения“ – с 21.6 на сто. Сред икономическите дейности с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през четвъртото тримесечие на 2016 г. са: „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – 2248 лева, „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“ – 1757 лева, „Финансови и застрахователни дейности“ – 1699 лева. Най-ниско платени са били наетите в „Хотелиерство и ресторантьорство“ – 600 лева. Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2016 г. в обществения сектор нараства с 5.1 на сто, а в частния – с 9.4 на сто.
Източник: frognews.bg
Ние от Blife.eu ще добавим !
Много приказки на пазара на труда НСИ отчита данни, които са постъпили на документи при тях завишени, защото някой иска да тегли кредит и да бъде одобрен !
Всички знаем, че и малкото икономика, която имаме в страната от както дойдоха от ГЕРБ е сива !
Няма такива заплати, но поне хората в цялата страна не получават такива ! 90% от работодателите не дават повече от 600 лева – те са РАБОТОДАТЕЛИ, а не ЗАПЛАТОДАТЕЛИ !
Цените в магазините растат, има скрита инфлация за която никой не говори и ако някъде вдигат заплати то като прибавим тази инфлация и индексът на ръст на заплатата ще се окаже, че дори заплатите колкото и жалки да са всъщност са намалели !

Масово народът живее в бедност и над 96% от хората трудно свързват двата края, последни сме не само в Европа по ниски доходи, но и редица африкански държави ни задминаха !
С най-ниски детски сме в света !
С най-малки пенсии сме в света ! С най-болна нация сме в света !
С най-голяма корупция сме в Европа и още поне 100 държави изпреварваме ! На 117 място сме по свобода на словото!
Хранят ни с боклуци, политиците ни са една каста от родоотстъпници, които без значение от коя партия са в едно тайно съзаклятие и само привидно се борят помежду си !

Efekt 2

Патриотите ни, само на хартия като заплатите, които обещават !
Борисов и той запя песента, че ще вдига заплати и пенсии, но не каза как !

БСП ще се борят за увеличаване на прираста на население. Как като приемът няколко хиляди мигранти, който Борисов поиска от Меркел и още толкова като ни изпрати Ердоган?
Статистики, данни, приказки за брутен вътрешен продукт, говорят за стабилност и как колко българи ходели на почивка в Гърция, но истината е, че народът е беден, гладен и болен, народът иска промяна, но какво от това като политическата мафия не е съгласна !

И докато политико-икономическата мафия е узурпирала властта ние ще ставаме все по-бедни, по-гладни, по-болни и по-слаби докато се делим на партии и НПОТА ! Време е народът да проумее, че истинската власт произтича от народа, а не от хунтата окупирала министерските кресла !

Имаше референдум на който суверена се поизнесе, но мафията не зачита нашите желания !
Време е да спрем да се делим на леви и десни, на социалисти и демократи като истинското разделение е на Българският народ и продажните политици ! Скоро ще свирим на сбор на паветата да им покажем ясно на политическата класа, че не с пари на хартия се живее, а с реални действия и мерки, ако те не вземат мерки ще им вземем ние да почистим страната и скоро ще се съберем да изхвърлим боклука от властта !

Сега кажете живеете ли добре и колко от Вас взимат средно над 990 лева заплата?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.