Васил Василев: България не трябва да има капка съмнение, че ще бъде предадена от европейците на Турция

Васил Василев: България не трябва да има капка съмнение, че ще бъде предадена от европейците на Турция
Васил Василев: България не трябва да има капка съмнение, че ще бъде предадена от европейците на Турция

България не трябва да има капка съмнение, че ще бъде предадена от европейците на Турция, ако това е изгодно за големите европейски държави.

Това заяви в предаването „Добър ден“ на Радио „Фокус“ Васил Василев, председател на „Фондация Братя Василеви“.

Освен това, по думите му, не трябва да разчитаме на Русия, че ще ни помогне, защото редица български правителства направиха всичко възможно да отвратят Русия от България.

Възможността, която съществува, е да се направи обединение на България и балканските държави, които са най-застрашени от експанзията на Турция, каза Василев.

Efekt 2

„Това са преди всичко България и Гърция, но също и Сърбия и Македония.
Трябва да се направи някакъв вид съюз между тях, с оглед на възпиране на тази турска заплаха, и това е може би най-надеждното средство, на което можем да разчитаме“, посочи Василев.

Той допълни, че към този Балкански пакт теоретично може да влезе и Румъния. „Смятам, че не можем да се надяваме нито на НАТО, нито на ЕС, и съм убеден, че нито една от тези организации няма да си мръдне пръста, за да защити независимостта, суверенитета, териториалната цялост на България при агресивни действия или дори при едно масово нашествие на стотици хиляди т.нар. бежанци или мигранти от Турция, които на практика ще бъдат нещо като башибозук и ще свършат същата работа, която една военна операция би свършила“, обясни Васил Василев.

Според него евроатлантическата и общоевропейската солидарност съществуват само дотолкова доколкото са изгодни за тези, които ги държат в ръцете си.

“България трябва да се уповава само на себе си”, подчерта Василев.

Източник: focus-news.net

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.