Велика България се отчете с панахида за Батак

Велика България се отчете с панахида за Батак Стефан Пройнов


С панахида за Батак Рокерите от „Велика България“ се отчетоха пред Господ Бог, пред съвестта си и България като почетоха хилядите невини жертви на турските кланета, но не както е било тогава под зурли и манети, а под звуците на литургия с „кой уши байрака“ – песента за Райна Княгиня !

Не е било годишнина, не е било да мине помен без тях и когато медиите се правят, че това не се е случвало, когато хората забравят дати с кръв написани в Българската история там има едни синове на една велика България, които не забравят тези дати, не забравят стореното и винаги ще казват „нищо не е забравено, нищо не е простено“!

Велика България се отчете с панахида за Батак Стефан Пройнов

Efekt 2

Да коленичим всички в този най-свят за България курбан даден под турският ятаган, в който старо, младо, всичко е заклано за да се надигне светът да каже „стига робство, стига геноцид, стига сеч на тоз народ“!
Да коленичим е дълг на всеки, в чиито вени кръв тече на останалите живи след 500 годишното клане !
Да бъдем Българи сплотени днес по-нужно е от всякога, да тачим споменът за Батак и Перущица и за миг дори да не забравяме онези масови кланета, които са били първият най-силен писък за свободата на България !

Да браним споменът за подвигът на таз жена ушила знаме с лъв и свети думи „свобода или смърт“ и да пазим подвигът на всички други дали животът си за да я има днес България, за да я има сега ! Велик народ сме били, велики сме и сега, но само на софра !
Мъже и жени с Мотори почетоха таз дата с ритуал – да сложат цвете в Батак, всеки от тях така е избрал!

И докато има такива да обикалят страната, да пеят хайдушки песни, да развяват знамената и да показват на децата, че ВЕЛИКА Е БЪЛГАРИЯ БИЛА И ЩЕ БЪДЕ И ЧЕ ТУЙ ЩО НЕ СЕ ГАСИ НЕ ГАСНЕ И ТО Е В ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НА ХОРАТА НИ В СТРАНАТА !
ДА КАЖЕМ ПОКЛОН И СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ И АМИН !
Автор: БРАТ ЗА БРАТА!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.