Велико Търново е избран за най-красивото място в света за 2016 г.

Велико Търново е избран за най-красивото място в света за 2016 г.
Велико Търново е избран за най-красивото място в света за 2016 г.

Велико Търново е обявен за най-красивото място в света за 2016 година. Класацията е на италианския вестник „Република“ и там старата българска столица е определена за поредна година като „архитектурно бижу, предизвикващо възторг във всеки посетител“, съобщава БНТ.

Според италианските специалисти Велико Търново е един от градовете в света, който предизвиква спонтанен възторг. Първи е в престижната класация и заради факта, че такъв тип градове, построени на труднодостъпни и дори невъзможни като ландшафт места, се строят бавно и доказват изобретателността и стремежа на човечеството да подчини природата. Общината в старата столица не е кандидатствала за участие в авторитетната класация.

„Като цяло и за нас тази новина дойде леко изненадващо. Тази класация не е само на база визията как изглеждат градовете, а все пак там е включена инфраструктурата, историческите обекти и други интересни места. Да не забравяме и природните дадености, ландшафта, а при нас той е уникален“, каза Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура и туризъм“.

Efekt 2

Жителите и гостите на града са впечатлени от първото място и са категорични, че Велико Търново напълно заслужава това признание.

В града тепърва предстои пикът на туристическия сезон, а броят на посетителите всяка година бележи ръст: „Към момента данните, с които разполагаме, показват едно известно увеличение. Велико Търново си остава топ туристическата дестинация на България“, подчерта Църова.

Източник: dcnews.bg

Ние от Blife.eu казваме гордей се Българино !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.