Владимир Путин: Знам какво направи миналото лято !

Владимир Путин: Знам какво направи миналото лято !
Владимир Путин: Знам какво направи миналото лято !

New York Observer: Владимир Путин в Кремъл имат компромат за Хилъри Клинтън чака своя час!
Разузнавателната общност се пълни със слухове, че руските специални служби се готвят да публикуват “хакнатите” електронни писма на Хилъри Клинтън, пише колумнистът на New York Observer Остин Бей.

Според него, Кремъл разполага с цялата необходима информация, за да изнудва кандидата за президент на САЩ, като използването на този “Арсенал” е само въпрос на време.

Никой особено не се съмнява, че сървърът, на който бившият държавен секретар съхраняваше писмата си, е бил подложен на хакерска атака. Освен това, авторът на статията подчертава, че има голяма вероятност, че при използването на “неофициалния мейл”, Хилъри Клинтън е могла да компрометира агенти на ЦРУ, разкривайки имената им.

Efekt 2

Според някои данни, ФБР също се е заинтересувало от “хакнатата” кореспонденция на политика във връзка с дейността на Фондацията на семейство Клинтън. Защото в работата на фондацията участват “съмнителни личности”, такива като канадския инвеститор Виктор Дадале, който е един от фигурантите в панамския скандал и е обвинен в подкупване на длъжностни лица.

Участието на Дедале във Фонда на Клинтън не изглежда незаконно, признава авторът. Въпреки това, “подозрителните лица, извършват подозрителни действия”. И когато разузнавателните служби на противната страна успеят да свържат с демократическия лидер с корупционни практики, изнудването става стратегически инструмент, дори и ако то се използва в качеството на заплаха.

Също толкова важно значение в този случай играе личността на руския президент, смята Бей. Според него, очевидно е, че Обама е направил грешка, като припозна в Русия геополитически съперник, “а може би дори и безкомпромисен враг”. Като резултат от това, Кремъл “анексира” Крим, а Путин демонстрира “желание да прави всичко, за да получи предимство, особено при минимален риск”.

“В действителност, Хилъри Клинтън, както и Обама, не знаят какво може да бъде известно или неизвестно на руснаците. ФБР и ЦРУ може да имат добри предположения, но и те не знаят със сигурност. В лъжливия свят на разузнаването съществува вероятност, че дори Кремъл не знае, какво точно му е известно”, разсъждава Бей.

Руският шантаж попада в обхвата на определението “потенциална заплаха”. И това, според автора на статията, е още една причина, поради която “престъплението на Хилъри Клинтън в областта на сигурността” изисква внимателно разследване.

“И така. Ще стане ли Влад да изнудва Хилъри? Или, “когато Влад започне да шантажира Хилъри?” Разбира се, това са само предположения. Възможен сценарий. Като детективски сериал от ерата на радиото. Не превключвайте преди следващия епизод”, обобшава Остин Бей.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.