Вълшебната левзея- адаптоген, стимулатор на растежа

Levzeya


За фитнес и мускулна маса, против алергия, за нормализиране на кръвното налягане, при диабет, стрес, депресия, против косопад, за отслабване, при простатит, против алкохолизъм, при поликистозни яйчници и безплодие. Билката левзея е с мащабно приложение. Тя е непозната за нашите географски ширини, но въпреки това през последното десетилетие се радва на популярност у нас. Можете да се срещне и под наименованието „Маралов корен“, тъй като коренището й се използва с лечебна цел.

Левзея /Leuzea carthamoides/ представлява растение, което вирее в Сибир и Североизточна Азия. Тя много наподобява магарешки бодил на външен вид, но няма нищо общо с него. Левзея е много силно енергизираща билка, която успешно се справя с пролетна умора, депресия и полова слабост. Растението е с височина от 50 до 120 см и притежава силно назъбени листа. Билката е открита при провеждане на изследване на определен вид елени, които по време на размножителния период търсели тази билка.

Свойства и действие.

Efekt 2

Безспорно свойството на билката левзея, което най-много привлича вниманието е способността й да ободрява и тонизира целия организъм. Тя се препоръчва при пролетна умора, общо изтощение и полова слабост, тъй като подобрява функцията на половата система.

Освен тонизиращото й действие, известно е че тя притежава свойството да засилва метаболитните процеси и интензитета на изгаряне на натрупаните мазнини. Същевременно с това помага за натрупването на мускулна маса, благодарение на анаболния си ефект.

Билката действа и на принципа на антихистамин, блокирайки производството на този хормон (хистамин). Той е главният причинител на алергиите.

Тонизиращо действа на умствената дейност и на процесите, свързани с кръвообращението. Към свойствата й може да прибавим и антибактериални качества.

Дозировка.

За оптимално количество екстракт от левзея, приемано всеки ден, се препоръчва дозировка от 4о мг. Придържайте се към това количество, освен ако вашият лекар не е посочил друго.

Проф. Йордан Янкулов е посветил цяла книга на вълшебната левзея. Според него това е растението, което работи в най-добър синхрон с имунната система. Доайенът в билколечението твърди, че тя е в пъти по-добра от считания за чудотворен женшен, тъй като съдържа още по-широк спектър полезни вещества и е по-лесно усвоима от човешкия организъм и от всяка негова клетка.

Тя е най-мощният природен адаптоген, който повлиява благоприятно върху всички системи. Проф. Йордан Янкулов я препоръчва за подсилване на имунитета след прекарани болести. Чудотворното растение повишава не само физическата, но и психическата издръжливост.

Ако сте преуморени и ежедневните ви дейности са свързани с прекалена физическа активност или умствено натоварване, левзея е точният природен лек за Вас. Билката, която буквално ще Ви даде сили и ще реши много от здравословните Ви проблеми, е именно тя.

За фитнес и мускулна маса.

Ако редовно посещавате фитнес и вашето желание е да натрупате мускулна маса, в комбинация с тренировките приемайте и левзея. Тя стимулира процесите, свързани с отлагане на протеини в мускулните тъкани.

Гореспомената добавка е обогатена с 5% екдистерон, което засилва анаболното й действие. Без притеснения може да се доверите на тази добавка, ако желаете да се сдобиете с атлетично тяло. Освен това приемът на добавка ще повиши и издръжливостта Ви във фитнеса.

Против алергия.

Чудотворната левзея се препоръчва като средство не само предпазващо от алергия, но и облекчаващо симптомите на това неприятно състояние. Стимулирайки съпротивителните сили на организма, неговите защитни механизми се активизират и успяват по-лесно да се справят с алергените. Приемайте я превантивно преди сезона на алергиите, в случай че организмът Ви проявява алергична реакция към полените.

Ако алергията Ви се проявява в отговор на контакта с друг дразнител, редовният прием на билката помага на организма да се пребори по-лесно с това неприятно състояние.

Кръвно налягане.

Билката левзея оказва положителен ефект върху кръвното налягане. Той се изразява във въздействието на екстракта от древното растение върху тонуса на сърдечния мускул.

Мараловият корен редуцира риска от инфаркт и други сърдечни проблеми и последвалите от тях усложнения, като същевременно с това редуцира и високите нива на холестерола. Отлагането на тези мастни съединения (холестерол) е главната причина за запушване на артериите и сериозни сърдечни проблеми.

Диабет.

Билката левзея е ефективен лек срещу диабет, благодарение на съдържащия се корените й инсулин. Високото съдържание на това вещество обяснява положителното въздействие на растението върху стойностите на кръвната захар.

Стрес.

Левзея е билката, която ще е пръв помощник за преодоляване на стреса. Този фактор е главният виновник за по-голямата част от заболяванията, които ни спохождат. Ако той се е настанил трайно в живота Ви и е обсебил Вашето ежедневие, перфектният начин да помогнете на тялото си да се справи с него е сибирското чудо.

От дълбока древност свойството на тази билка да повишава не само физическата, но и психическата издръжливост е било известно. Войниците на Чингиз хан разчитали на вълшебния корен левзея, за да оцелеят в битките.

Депресия.

Най-сигурното средство да победите депресията е чрез прием на левзея. Билката действа на хормонално ниво и чрез приема й се повишава производството на хормоните, отговорни за доброто настроение.

Последователите на древната източна медицина я препоръчват като средство за „избистряне“ на ума, което заличава пагубните мисли.

Против косопад.

Против косопад лечебен ефект има вътрешният прием билката. Народен лек, препоръчван от древните лечители, предполага приемът по два пъти на ден по ракиена чашка запарка от билката. Нея може да приготвите като смесите литър вряла вода с лъжица наситнени корени. Този лек има и общоукрепващ ефект върху целия организъм. Приема се докато, косопадът спре напълно.

За отслабване.

Вълшебният корен оказва стимулиращо въздействие върху синтеза на белтъчини и едновременно с това стимулира бързото изгаряне на складираните мазнини, което го превръща в незаменим помощник за бързо отслабване.

Билката оказва стимулиращо въздействие върху метаболитните процеси и това обяснява бързото изгаряне по време на приема й.

Това невероятно растение е пръв помощник, не само на всички спортисти, но и на дамите, които желаят да отслабнат. Ефектът се забелязва още след първия месец от редовния прием на сибирския корен.

Простатит.

При простатит левзея е изключително ефективна в комбинация с горска върбовка и блатен петолистник. Това съчетание е възможно най-добрия вариант за прием на левзея от мъже с подобен проблем.

Те могат да добавят към сместа жълт кантарион, хмел, цикория и розмарин, които не само забавят стареенето, но и повишават кръвопритока към простатата. Ефективни са и при импотентност, тъй като повишават производството на андрогени. Това са хормоните, отговарящи за половата мощ.

Листа от коприва и шипка повлияват благоприятно нейната функция, оказват общоукрепващо действие на целия организъм.

Против алкохолизъм.

Сибирският корен се препоръчва при хроничен алкохолизъм, заради мощното му пречистващо въздействие върху черния дроб. Той помага за извеждането на натрупаните в този орган токсини и пречистването му.

Хепапротективната функция на това растение го прави мощно средство за пречистване на дроба. Горещо се препоръчва най-вече на пациенти, страдащи от хроничен алкохолизъм.

При поликистозни яйчници.

При поликистозни яйчници билката буквално топи кистите. Приемана поне два-три месеца води до желания резултат. Препоръчват се добавките с нея, тъй като концентрацията при тях е по-висока. Не си самоназначавайте лечение по този метод, тъй като при подобен здравословен проблем консултацията с лекар е наложителна.

Безплодие.

С лечебна цел при безплодие се препоръчва коментираната билка. Тя оказва пряко въздействие върху производството на хормони и контролира техните количества, стимулирайки репродуктивните възможности и при двата пола.

Странични ефекти.

Билката е с добра поносимост от повечето пациенти и не се наблюдават странични ефекти. Въпреки това е необходимо да се спазва дозировката и да се следи за нежелани реакции. При пациенти, които провеждат хормонална терапия, приемът на билката води до ппоява на нежелани ефекти.

Противопоказания.

Противопоказанията за прием на това лековито растение не са много. Употребата му не се препоръчва от бременни жени, както и такива, които кърмят. Не са доказани рисковете и вредите на билката за плода и кърмачето, но няма достатъчно проведени изследвания в тази насока. Затова се препоръчва билката да се избягва през тези деликатни периоди от живота на жената.

Абсолютно противопоказна е левзея в случаите на шизофрения, аритмия, епилепсия, нарушения на съня, хронични бъбречни и чернодробни заболявания, повишена нервна възбудимост. При остри инфекциозни заболявания трябва да се въздържате от употребата на етеричното масло.

Източници: gotvach.bg sputnik.bg

Ние от Blife.eu Ви поднасяме тази информация с надеждата да сме Ви били полезни !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.