Вървим ли към Евразийски съюз ?

Вървим ли към Евразийски съюз ?
Вървим ли към Евразийски съюз ?

Около 75 процента от населението на света живее в Евразия.
Там се намира и по-голямата част от световното физическо богатство.
Като промишлен и природен ресурс Евразия дава 65 на сто от световния брутен продукт и три четвърти от известните енергоресурси – уникален за историята икономически гигант, който вече не може да бъде спрян.

От Запад обаче въздухът продължава да мирише на война – Обама, си отива, но успя да предупреди американците да се готвят за извънредни ситуации.
Може би имаше предвид изригване на Йелоустоун или разцепване на разлома Сан Андреас.
Но най-вероятно визира наближаващата голяма война от която Америка има нужда.
Последва го и Меркел, която препоръча на германците да правят запаси от продоволствие и вода в разчет по два литра дневно на човек.

Швейцария вече направиха противоядрените си разчети и всеки гражданин има получен пакет за противоядренна защита и указание в кое противоядрено скривалище да бъде евакуиран в случай на нужда.
Швейцария е предвидела място на всеки свой гражданин и е предвидила хранителни и питейни запаси за всички !

Efekt 2

Въпросът е какво ни готви започващата есен, в която неочаквано, но логично, фигурите на голямата дъска смениха своите позиции.
Това стана в далечния китайски Ханчжоу на срещата на „Голямата двадесетица“ Г-20, където за първи път Западът не можеше да диктува и трябваше да слуша. Г-8, след отстраняването на Русия от нея, вече е погребана. Сцената беше разтърсена, декорите разместени.

Господството на САЩ и техните геостратегически императиви свърши.
Отсега нататък на нея ще се разиграва друга драма: „залезът на глобалната имперска структура и изгревът на новия свят“.
Под новият свят имаме в предвид израстването на Еврабия на мястото на Европа или израстването на Евразийски съюз на мястото на тази изкуствено създадена Еврабия на която сме свидетели в момента !

САЩ ще отслабват, пикът на техните възможности за противопоставяне беше отминат.

Ще укрепват позициите на Китай, Русия и БРИКС.
Това ражда надежда в малките и средни страни, че ще се появят и други полюси, които ще им дадат възможност да се развиват независимо и равноправно.

Евразия е най-големият континент на Земята и е основен хребет в геополитически смисъл. Държавата, доминираща в Евразия ще контролира два от трите най-напреднали и най-производителни региона на планетата.

Запомнете добре лятото и есента на 2016 г.
Именно през тези няколко месеца се решава въпросът „мир или война“ по големия фронт на Третата световна война.

Тя не е зрителна измама.
И е време да говорим откровено, колкото и да е неприятно. И така, войната върви. Войната между САЩ и НАТО – от една страна, и Русия и Китай – от друга.
Войната е за хегемония, която ще определи дали следващото столетие, а може би и хилядолетие, ще бъде американско или руско-китайско.

Путин започна своята война с речта си в Мюнхен, когато заяви, че разпадането на СССР е най-голямата геополитическа катастрофа на ХХ век.
На Запад разбраха добре какво им казва и започнаха Третата световна война срещу Русия – прикрито, открито, като кибервойна, като информационна война, като геополитическа война, като финансова война, като истинска война и т.н.

На този етап хаосът е най-добрият съюзник на Америка и НАТО, защото всяка война струва пари и ресурси, а Америка няма и от двете, но докато Китай има огромен паричен излишък, а Русия има огромен ресурсен запас !

А що се касае за геополитическото място на България, то хората сами ще преценят, когато му дойде времето !

Източник:wars.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.