В германския град Дортмунд се е състояла среща на неонацистки формирования от Германия и Украйна

В германския град Дортмунд се е състояла среща на неонацистки формирования от Германия и Украйна


В германския град Дортмунд се е състояла среща на неонацистки формирования от Германия и Украйна, съобщи „Военное обозрение” в петък (4 март), позовавайки се на публикация в немското издание „Контра Магазин” (Contra Magazin).

160102185449-460x325

От украинска страна са присъствали представители на батальона „Азов”, отговорен за смъртта на стотици мирни жители в Донбас, германската страна е представлявана от радикалната „Дясна партия”, издигаща лозунга „Германия за германците”. Големите германски медии, обаче, решили да не съобщават за събитието, пише „Контра Магазин”

Efekt 2

Германските неонацисти запознали съратниците си от Украйна с идеята за сформиране на „народна милиция”, която да озапти мигрантския разгул в Дортмунд.

Авторът на публикацията Кристиан Заарлендер пише, че по време на неонацисткото сборище крайнодесните в Германия са издигали антиимигрантски лозунги, а радикалите от батальона „Азов” – антируски послания.

Според автора мнозина в Европа не знаят за пронацистката идеология, изповядвана от „Азов”, въпреки че в Германия наскоро бе излъчен документален филм, в който „азовци” открито демонстрират нацистки символи.

Междувременно бившият командир от “Азов”, неонацистът Вадим Троян, бе назначен за заместник-началник на полицията в Украйна, съобщи “Взгляд”, цитирайки официално съобщение на фейсбук-страницата на националната полиция.

При представянето на Троян, ръководителят на ведомството Хатия Деканоидзе очерта приоритетните му задачи. Троян ще завежда криминалната полиция, а от него се очакват “разкрития, разкрития и пак разкрития” на престъпления. Той ще отговаря и за изграждането на структурата на криминалната полиция.

Вадим Троян е известен като един от бившите командири на дяснорадикалния и неонацистки батальон “Азов”. През декември 2014 г. той беше назначен за ръководител на киевската полиция. По този случай съратниците му от “Азов” го приветстваха с нацисткия поздрав.

Източник:svetoven.pogled.info

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.