В Румъния удвояват пенсиите, в България увеличават смъртността при пенсионерите

В Румъния удвояват пенсиите след като „Сосиете Женерал” Припомняме, че Румъния постигна рекорден растеж за 2017 г. от 6.9% и правителството очаква ръст от 5.5% за тази година и 5.7% за следващата 2019 г.

Министър-председателят Виорика Дънчила настоява за вдигане на пенсиите двойно както обеща в предизборната си програма и това ще е факт до 2022 година. Румънското правителство планира да удвои пенсиите в страната до 2022 г.

Efekt 2

Одобрената схема предполага отпускането на 30 милиарда долара на година в пенсионно финансиране, което според икономистите може да се отрази тежко на публичните финанси, предаде AFP, цитирана от БГНЕС. Средната пенсия в страната е 240 евро на месец, а пенсионерите са около 5.2 милиона души. Следвайки обещанието от кампанията си, управляващата Социалдемократическа партия (PSD) ще трябва да посвети 11% от брутния вътрешен продукт на пенсиите, в сравнение с 6,7% в момента. В момента икономиката на Румъния се задъхва за работна ръка и половина Варна и половината Добруджа са се изселили да работят в Румъния. За справка само докато ги обучават им плащат по 6 евро на час надник !

Шлосери и монтьори, заварчици от корабостроителният бранш във Варна са мигрирали в Румъния по корабостроителниците им и масово хората отиват да работят в Румъния като там получават европейски надници нищо, че Бойко Борисов завява нееднократно, че сме задминали Румъния и там хората получават храна, квартира и най-малкият надник е 75 лева, което си прави 1500 лева с извънредният труд и хората спестяват доста !

Истината е, че в Румъния закона е уреден така, че по времето на дългият зимен сезон работодателят трябва да осигурява заплата и да плаща осигуровки на работниците, а корабостроителниците прекъсват за по 4 месеца и така на практика по-евтино им е да наемат българи !

Във всички браншове вече се търсят българи – те са работливи и пестеливи и така ние подпомагаме тяхната икономика след като вече си нямаме наша !
Бизнесът в Румъния е доста добре уреден и държавата помага на всеки един инвеститор – строят се комуникации и се издават всички разрешителни буквално за дни и не случайно десетки Български заводи се преместиха в Румъния заради облекченият режим и срещането на добър бизнес климат !

Инвеститорите заобикалят България и предпочитат да плащат по-големи заплати, но да се чувстват спокойни и уверени, че всичко ще им върви докато в България рекетът и сивата икономика убиват всичко ! В България сме свидетели на не една показна акция, в която цели бизнеси се сриват и хиляди хора остават без работа така бизнес не се прави и всички го знаят не само в Европа а и по целият свят!

Група олигарси са обсебили всички печеливши ниши и няма да допуснат никой тук, а Борисов просто е инструмент на мафията ! Ало, този Мишо Бирата ми се обади пак!

И така след като икономиката ни е ликвидирана над 860 000 пенсионери са на прага на физическото оцеляване и вместо да им вдигнат пенсиите ще им вдигнат ток, вода, газ, горивата и лекарствата и така няма да има нужда да се плащат пенсии !
Това не е държавност, това е изтребление!
Иначе откога сме ги минали Румънците, ама по смъртност!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.