Гордей се Българино !

Гордей се Българино !

Българин за втори път печели „Най-силен мъж на Америка 2015″

Роденият в Гоце Делчев Димитър Саватинов отново стана „Най-силен мъж на Америка 2015″ и защити за втора поредна година титлата си. Престижната награда през 2014 г. донесе на атлета голяма известност не само в САЩ, но и в света.

Надпреварата този път се проведе в Атланта, щата Джорджия, където се събраха най-силните мъже на Америка. Те премериха сили в една от най-авторитетните прояви в силовите спортове, която се радва и на много голям интерес. Българинът доби правото на участие в това престнижно състезание, след като през годината показа изключителна форма и отлични резултати. На всички състезания се класира в призовата тройка, съобщава „Станадарт“.

Американските експерти оцениха по достойнство представянето на Димитър Саватинов и го определиха като много добър атлет. Той се включи в надпреварата, след като на няколко пъти през годината лекуваше различни контузии на раменете и коленете си. За разлика от предишни години, когато дисциплините бяха 6, сега участниците мериха сили в 5. Българинът показа отлични резултати във всички дисциплини и така заслужи правото да бъде провъзгласен за най-силния мъж на Америка.

Efekt 2

Миналата година Димитър Саватинов за първи път стана носител на тази титла. Тогава той постигна рекорд в дисциплината „Long press“ с постижение от 210 кг. Тази подобри рекорда в дисциплината „Stone Atlas“. В нея участниците трябва да прехвърлят камък с тегло от 190 кг над преграда, която е висока около 142 см и това трябва да се случи в няколко серии.

Важните показатели са колко пъти в една от тях е бил прехвърлен камъкът над преградата и за колко време е направено това. Саватинов успя да слезе под 35 сек за 4 повторения. Точно в тази последна дисциплина той успя да вземе много сериозна преднина пред своя основен конкурент Роберт Оберст. В предпоследната дисциплина вече бе вдигнал 420 кг, което бе с 12 повече от неговия конкурент. Така българинът, чиято майка е рускиня, стана за втори път носител на един от най-авторитетните спортни трофеи в САЩ. Веднага след провеждането на състезанието и спечелената титла неврокопчанинът обяви, че започва подготовка за надпреварата „Най-силен мъж в света“, а амбицията му е да се нареди сред най-добрите.

Новината за спечеленото отличие бе посрещната с хиляди поздравления от страна на приятели и близки на шампиона, но най-щастливи са неговото семейство и близките му в Гоце Делчев. Миналата година Димитър Саватинов бе отличен с наградата „Спортист на годината“ в родния си град.
Източник: novavarna.net/

Ние от Blife.eu ще добавим, че всички Българи трябва да се гордеем, че сме велика нация, която има правото да бъде най-гордият народ на света ! Българка е най-умната жена на света, красиви сме, силни сме какво ни трябва ? Време е да вдигнем глава и да се отървем от робското си мислене, време е да започнем да се уважаваме сами за да ни уважават и другите ! Време е да се Гордеем с Историята си и славното си минало ! Време е ! Гордей се Българино !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.