Дават на Цацаров доклада за полетите на Борисов с “Авиоотряд 28”

На главния прокурор Сотир Цацаров ще бъде предоставен докладът за полетите на Бойко Борисов и членове на неговото правителство с правителствения авиоотряд.

Общо 443 полета е извършил „Авиоотряд 28“ от август 2009 до март 2013 г. на обща стойност 3 141 980 лева. От тези полети 75 са за президента, 6 са за вицепрезидента, 24 са за председателя на Народното събрание.

За министър-председателя полетите са 267 за 1 663 587 лева. За министерства и ведомства полетите са 71 на стойност 444 593 лева, каза председателят на комисията, разследваща полетите Венцислав Лаков.  Той добави още, че авиоотрядът е използван многократно за превозване на футболни отбори, не само на Бистришките тигри, използван е и от волейболен отбор, използван е за заснемане на филми, за полети за наблюдение на телето Бойка, което беше подарък на премиера.
„Според информация от „Авиоотряд 28” полетите с търговска цел, за които е заплатено в нарушение на закона, са 69. А според данни на РВД тези полети са 124“, уточни той.

„Набиваше се на очи, че премиерът Борисов летеше. Но то е защото имаше много инфраструктурни проекти. А сега с тези дебати отклонявате вниманието от най-важните проблеми на държавата – бежанската вълна“, контрира от парламентарната трибуна бившият вицепремиер Цветан Цветанов.

„Има полет до Италия, за да си играе Борисов мач и да вкарва голове. Има полет до Барселона на партийно мероприятие. До Барселона“, отговори Ванцислав Лаков.

Efekt 2

„От доклада на временната комисия не се разбра нищо, освен едни цифри. Обвинявате Борисов, че като се возел с Авиоотряда, са го чакали коли. Нима сега, като слезе Орешарски, не идват коли да го охраняват?”, попита депутатът от ГЕРБ и бивш транспортен министър Ивайло Московски.

„Вие не можете да навъртите толкова часове, колкото нашето правителство. Защото вас никой не иска да ви гледа“, включи се депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.

 

В типичния за 42-то Народно събрание стил парламентарната трибуна беше употребена за словесен двубой, в който аргументите отстъпиха пред личните нападки, като народните представители достигнаха нови висоти.

Дават на Цацаров доклада за полетите на Борисов с

„Има съмнения, че Авоотрядът се е използвал за превозване на съмнителни леки жени с тежки пороци”, заяви от трибуната Антон Кутев от Коалиция за България.

През цялото време Бойко Борисов не присъства на дебатите.

„Чудя ви се на акъла и ако улицата влезе да ви изхвърли от тук, няма да се учудя. Нима не пътувахте с Авиоотряда от Япония до Алжир. Вие нима не ползвахте самолетите от Алжир, дори Волен Сидеров водеше и Капка със себе си. Имаше скандал, че ако тя не влезе при папата, не си дава сметка Цецка Цачева какво ще й се случи. Срамен дебат водите, колеги”, коментира Рашидов.

Дебатът и скандалите в Народното събрание продължиха, въпреки призивите и от двете страни да бъдат прекратени.

Снимка: Impact Press Group

Автор: Лилия Карастоянова

Източник: meganews.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.