Днес 15 години след “Индиго”. Научихме ли се да бъдем повече хора ?

Днес 15 години след "Индиго". Научихме ли се да бъдем повече хора ?


Днес се навършват 15 години от трагедията пред столичната дискотека “Индиго”.

“Много често ходихме в тази дискотека. Проблемът беше, че моята приятелка не я пускаха да отиде и трябваше аз да се помоля да я пуснат и нея. Преди да отидем в дискотеката, отидохме до църквата „Св. Седмочисленици”. Аз запалих свещ, но тя – не. Имаше много време преди началния час на дискотеката, но ние решихме да отидем по-рано”, спомня си 15 години по-късно Биляна!
“Започнаха да идват много хора, само че тези, които идваха отзад, не виждаха, че ние сме напред и не ни пускат да минем. Блъсканицата беше наистина много жестока”, разказа тя.
“Това, което Биби ми разказа тогава, беше, че Елена е била облегната до стената, а нея са я дърпали и са се опитвали да я съборят. В един момент Елена вижда, че не може повече да я държи изправена и много бързо в суматохата тя я издърпва към себе си и сменят местата си. В този момент всъщност хората събарят Eлена и я повличат надолу”, спомни си Мирела.

Днес Равносметка е следната !

Efekt 2

При инцидента, станал преди 15 години, загинаха 7 деца, а 12 пострадаха стъпкани и задушени. Всяка година на мястото на бившата дискотека (на стадион “Юнак”) се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

Осъдени за трагедията пред дискотека “Индиго” на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов – глоба от 3000 лева. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти.

На 20 декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 година. Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт.
Източник: pik.bg"Индиго"

 

Ние от Blife.eu правим равносметка, че днес 15 години по-късно научихме ли се да бъдем повече човеци днес, да бъдем повече хора в тази зверилня?

Сега след тази огромна трагедия децата в училищата са повече агресивни, по-злобно и по-лоши и самата система и ритъм на живот ги превръщат в това!

Държавата нехае, дори е подстрекава този манталитет на държание, а статистиките са ужасяващи !

Най-ценното ни – децата, са оставени в ръцете на една мащеха, ако можем да определим така държавата ! Липсва и родителският контрол, и докато децата учат в учебниците си за дискотеки и чалготеки, така ще е ! Лека им пръст на дечицата и светла им памет!

Нека Господ им даде мир на душите, а на тези които останаха да живеят с болката и страданието от загубата на най-милото им – рожбата им няма думи, с които да ги утешим, но можем само да изкажем нашите съболезнования!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.