Достойни старини за Стефан Данаилов

Достойни старини за Стефан Данаилов

Прислужница се грижи за Стефан Данаилов. Жената чисти, готви и вдига домашния телефон на Ламбо

Домашна помощница се грижи за болния Стефан Данаилов. Актьорът страда от тежко кръвно заболяване и има нужда някой да подрежда дома и делата му непрекъснато. Често тя вдига телефона му и му урежда срещите.

Жената чистела, готвела и изцяло поддържала дома на Ламбо. Когато се налага, дори играела ролята на секретарка и негов доверен човек.

Efekt 2

Домашната помощница познава Стефан Данаилов и семейството му от години и той й има пълно доверие, споделят запознати. През последните седмици състоянието на актьора се влошило и жената трябвало да играе ролята и на болногледачка. Мастера ту се стабилизирал, ту отново потъвал. Познатите му се чудели дали физическата болест или депресията го измъчва повече.

Преди време стана ясно, че заболяването е поразило очите на Ламбо и той призна, че не вижда добре и вече му е много трудно да чете. Големият български актьор дори претърпя операция на лявото си око в известна клиника в Германия, тъй като у нас го диагностицирали с прогресиращо заболяване на ретината, която отказва да функционира, и го изпратили в чужбина по спешност.

След това той дори не може да отиде да гледа репетициите на студентите си в НАТФИЗ, а когато го прави, помощничката му е винаги до него, за да му помага. Когато актьорът е там, учениците му създават специално осветление на сцената, което да не дразни очите му. Той пък се ядосва от това, защото не вижда добре сцената и какво се случва на нея. Затова и напоследък предпочита изобщо да не ходи.

След смъртта на съпругата му Мария в началото на 2014 г. легендата от сериала „На всеки километър“ не можа да се съвземе напълно от шока и загубата на най-важния човек в живота си. Така дори на 9 декември т.г. отказа да отпразнува 73-тия си рожден ден.

„Повече чувам какво става. Избягвам контактите с много хора. С тия вируси…”, обясни наскоро актьорът. Някои негови колеги пък му се сърдели, че не ги търси. Признава, че съвсем съзнателно се е изолирал и телефонът му почти не звъни. Търсят го рядко, и то само добри приятели. Дори отказва срещи. Забранил е на близки и познати да го съжаляват. Не иска да го виждат такъв. Докато жена му Мария е била жива, животът им бил съвсем друг, сега обаче предпочита да се потопи в самота. „Лошото е, че много от добрите мои приятели си отидоха. Това е проблемът – че оставам все повече сам”, констатира Ламбо.

Звездата от Народния театър канел у дома си своите ученици от НАТФИЗ, за да поговорят преди премиерите, защото признава, че вече физически не може да им покаже и предаде актьорския си талант. Според него днешните млади хора повече говорят, отколкото действат. Освен това те са „компютърджии” и книгата малко ги държи. „По-малко духовни са”, смята Ламбо.

Ние от Blife.eu добавим, че в това няма нищо лошо всички ще се съгласят с нас, че Големият Стефан Данайлов заслужава едни достойни старини ! Той сигурно е единственият Български политик с чест и достойнство и уважаван от всички в страната ни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.