Древни загадки по течението на Нил

Древни загадки по течението на Нил

Представата на древните египтяни за сътворението и Бога са ключ към разбирането на тяхното светоусещане, мислене и духовни постижения. За да разберем добре тази концпепция е необходимо да се вгледаме в историята, описваща божествата на една от най-загадъчните цивилизации.

Днешната цивилизация има своите корени в Древен Египет, а това често е премълчавано, неразбирано и недооценявано.

Efekt 2

Египетската представа за човека ни отвежда към сложен комплекс от понятия, които представят различни аспекти на човешката личност.

Днес мнозина изследователи продължават да търсят отговор на въпроса: Как тези понятия изграждат представата за безсмъртието? Можем ли от безчислените споменавания и разкази в свещената литература да изградим една цялостна картина за живота им?

Как да тълкуваме мистиката за произхода на света, смисъла на живота и ролята на човешките същества?
Отговорите на тези въпроси от доц. Теодор Леков пред Стойчо Керев в епизода на предаването “Новото познание”.
Източник: epicenter.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.