Другар на Цветанов в чутовен финансов скандал в Брюксел

Другар на Цветанов в чутовен финансов скандал в Брюксел

Цветан Цветанов пак в скандал..

„Колкото по-убедителна е победата на ГЕРБ, толкова по-стабилно ще бъде правителството”, е крилата фраза на Елмар Брок, позиращ доволно с добрия си познат и съпартиец по европейска линия Цветан Цветанов на снимката от пресцентъра на ГЕРБ. Какъв ужас! Скандал избухна, и то откъм Вашингтон, с един от най-известните и влиятелни евродепутати, пише европейският клон на американското издание Политико. Представителят на Меркел Елмар Брок – човекът с най-голям стаж в ЕП, е вземал по 150 евро от всеки свой посетител. След това декларирал „разходи по посрещането” и Европейският парламент му плащал за същото, за което вече е взел пари. Така Елмар Брок генерирал 18 хиляди евро през 2016 и 2017 г. Според Политико системата продължавала да работи и през 2018 г. Но ще спре, понеже избирателите в Северен Рейн – Вестфалия от партията на канцлера Меркел вдигнаха червен картон на ветерана и не го издигат за вота през май!

Efekt 2

Елмар Брок е бил обект на критики за доходите си и преди, след като се разбра, че години наред е запазил поста си в една от големите медийни компании в Германия. Така вземал заплата на евродепутат от 8757 евро и заплата от медийна компания от 5000 евро на месец.

Таксата от 150 евро на посетител Елмар Брок обяснил с това, че Европейският парламент не покрива всички разходи по посрещането на посетителите му, които били многобройни. Политико пише, че разполага с документи, от които личи, че при много групови посещения, цената на визитата е била значително по-ниска от 150 евро на човек, но разликата не е била връщана на посетителите.

В един от посочените примери, Елмар Брок взел от Европейския парламент 8760, 80 евро, за да посрещне група от над 40 души от Падерборн. След това накарал и самите посетители да му платят още 6150 евро. Всички разходи по престоя на групата били 8600 евро. Така у Брок останали повече от 6300 евро излишък, които той запазил.

“Упpавленската пpогpама на правителството на премиера Бойко Борисов дава реални възможности България да премине бързо през транспормиращ период и да постигне впечатляващи успехи”, заяви председателят на комисията по външна политика на Европарламента Елмар Брок по време на среща с Цветан Цветанов. Цветанов запозна Брок с политическата обстановка в България и с основните акценти от управленската програма на кабинета. Брок оцени високо последното посещение на премиера Борисов в Берлин и срещата му с канцлера Меркел, съобщи още пресслужбата на ГЕРБ.

От комюникето не става ясно платил ли е Цветанов такса от 150 евро на Брок за аудиенцията, добавил ли е нещо за снимката, какви разходи на госта е погасил след това Европарламентът от нашите пари на данъкоплатци.
Източник: 19min.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.