Ердоган – ислямският Хитлер

Ердоган - ислямският Хитлер
Ердоган – ислямският Хитлер
Ердоган е на крачка от това да се превърне в ислямския Хитлер
Защо Европа греши, като подкрепя президента на Турция
ЮЛИЯ ЛАТИНИНА, Новая газета

На 20 юли 1944 година германският подполковник граф Клаус фон Щауфенберг, пристигнал на среща с Хитлер и оставил под масата за съвещания куфарче с експлозив. Хитлер оживял. Военният преврат, част от който било извършеното от Щауфенберг покушение, е потушен. По някаква непонятна разсеяност, тогавашните световни демократични лидери забравили да поздравят законно избрания от немския народ Хитлер с потушаването на устроения от военни заговорници пуч.

Този път поправиха грешката си. След проваления опит за военен преврат в Турция, всички водещи западни политици – от президента на САЩ Барак Обама до главата на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер – излязоха с изявления в подкрепа на „демократично избраното правителство“ на президента Ердоган и сурово осъдиха опита на всякакви турски щауфенберговци да се бъркат във волята на народа.

Efekt 2

ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА С ЯСНА РЕЖИСУРА И РАЗМИТ СЦЕНАРИЙ

Те предпочетоха да не забележат, че турските военни се опитаха да свалят не „демократично избран лидер“, а ислямистки диктатор, който съсредоточи в своите ръце всички лостове на властта в страната, и че хората, които посреднощ се хвърляха под танковете на военните, бяха същите по дух като онези, които денонощие по-рано прокараха камион като ютия през тълпата на крайбрежната улица в Ница.

Това означава, че в най-скоро време светът ще си има работа не с „Даеш“ и даже не със Саудитска Арабия, а ще си има работа със съвременна държава, която води внятна икономическа политика, но оглавявана от неадекватен диктатор, управляван от маниакалните си свръхидеи.

Последния път, когато начело на такава държава – тя се наричаше Германия – е стоял такъв диктатор, нещата завършиха с Втората световна война. А Ердоган е на крачка от това да се превърне в ислямския Хитлер. А миналата нощ той вероятно премести границата.

През 2003 година Ердоган стана министър-председател на Турция и от тогава постоянно е във властта, все по-концентрирана в неговите ръце.

ЕРДОГАН СЕ СПАСИ. А КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТУРЦИЯ?

Петият преврат в историята на страната не успя – на полковник Мухарем Косе не му се удаде да направи в Турция това, което на генерал Сиси се удаде в Египет. Президентът Ердоган вече обеща, че организаторите на преврата „ще получат сурово възмездие“ и никой не трябва да се съмнява, че касапските куки, на които увиснаха и сподвижниците на Щрауфенберг, вече са готови.

Забележително е и кого Ердоган обвинява за организацията на преврата. Това е живеещият в САЩ 75-годишен Фетхуллах Гюлен – негов бивш съюзник и лидер на ислямистко движение, което съчетава призивите за светска реформа на исляма с извънредно конспиративна технология на проникване във властта.

Самолетите на съюзниците могат да бомбардират „Даеш“ колкото си искат. В края на краищата, поражението на джихадистите само ще усили властта на Ердоган – човек, който мечтае за възстановяването на Османската империя и който държи в ръцете си могъща идеология, която ще му позволи да постигне мечтите си.

Коментарът на Юлия Латинина е от „Новая газета“ с оригинално заглавие „Защо Европа греши, като подкрепя Ердоган“.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.