Ето как минахме румънците

Ето как минахме румънците


Ние от кога сме ги минали румънците, заяви Бойко Борисов !
Малка съпоставка между Румъния и България, съпоставка на казаното от Борисов и направеното в Румъния!

Всички са обект на разследване – бивши министри, медийни магнати, съдии, прокурори и дори фаворитката на бившия президент Траян Бъсеску, Елена Удря, която бе наричана “блондинката на президента”.

Удря, бивш министър на туризма и бивш кандидат за президент, бе Елена Удря и бе арестувана в разследване за корупция. Осем години след присъединяването си към Европейския съюз и 13 години след създаването на НДБК, Румъния изглежда, че предприема сериозни стъпки в борбата с организираната престъпност, за което печели похвали от Европейската комисия. “Румъния е на прав път и трябва да се придържа към този курс”, каза заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс миналия месец, коментирайки последния мониторингов доклад на ЕС за Румъния.
“Борбата с корупцията продължава да бъде най-голямото предизвикателство и най-големият приоритет.”
Докато в България не е така всички ние станахме свидетели на последните Европейски изследвания за корупцията в света и Европа ВИЖТЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА БЪЛГАРИЯ !

Efekt 2

Само през 2014 година, 1 138 водещи обществени фигури, включително водещи политици, бизнесмени, съдии и прокурори, бяха осъдени от „ДНК“, което прави повече от четирима на ден (без почивните дни). И така, какво се е променило в Румъния?

А в България за 27 години няма осъден нито един политики ефективно !
За пред Европа България осъди депутатът от ДПС Бат Сали и то не за корупция, а за хулиганство и то пак с условна присъда и глоба !

ВИЖТЕ ТУК ПО ТЕМАТА !
В резултат на дейността на Моника Маковей за няколко години партийната мафия, която е управлявала страната, раздавала обществени поръчки, укривала данъци, подкупвала съдебната система, е в безпорядък бе сразена !
Възможно ли е това да се случи в Българи ?

Типичен случай е Моника Ридзи, бившият министър на младежта и спорта.
Тя бе осъдена на пет години затвор за злоупотреба с позицията си, след като бе раздала 800 000 долара за младежки концерти на завишени цени, използвайки близки до нея фирми.
Смята се, че приходите са разделени между нея и нейната партия. В България всички, които се занимават с Бизнес знаят, че ако искат да участват в търгове или обществени поръчки първо се минава през офисите на ГЕРБ по места, но никой не говори за това никоя медия не пише по темата как бизнесът е рекетиран !

За съжаление докато политическата мафия управлява страната ни няма да има нито една ефективна присъда за нито един политик за корупция или за ограбването на страната ни !
Единствените съдени са тези, които не са си платили, но после изненадващо получават оправдателни присъди след като си платят естествено !

Ние от Blife.eu ще добавим, че цифрите и данните използвани в статията са от 2014г. и хиляди са осъдени от тогава до сега ! Хиляди политици и обществени фигури собственици на медии и на близки до властта фирми !
Иначе сме ги минали румънците каза Бойко!
Бойко Борисов минали сме ги, но по корупция, рекет, кражби и манипулации !

Време е всички депутати, министри, съмнителни бизнесмени да заемат местата си, но не в новият парламент, а в затвора там където е мястото на 90% българските политици !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.