За или против казармата !

За или против казармата !

Спомняте ли си казармата?

Някога за едни бе чест да служат на Родината си за други бе загуба на време, но си имаше своите плюсове и минуси . Лъскане на кобинки, копаене на градинки, сапунки и много работа така е . Но всичко това възпитаваше в дисциплина и в трудови качества . Физкултурна зарядка, бръснене и оправяне на легла и изчистване на спално помещение !Създаваше навици санитарни както и на чувство за ред и подредба, а и възпитаваше навика да поддържаш тялото и духът си в форма / Вярно когато кипяха хормоните на момчето и искаше да става мъж ни слагаха БРОМ в водата и чая за подтискане на нагона, но това нямаше особен ефект, както се шегуваха момчета всяка сутрин – имаше реколта от краставици . Истината е че казармата правеше от момчета мъже .

Истината е че тя възпитаваше в ред и дисциплина нещо, което в страната ни е най-дефицитно днес. Да имаше извращения и гонене на младият набор такава бе системата която се предаваше щафетно . Но истината е че казармата създаваше и приятелства, приятелства който оставаха до гроб ! Истината е че когато погледнем назад лошото е забравено и си спомняме само хубавите моменти от казармата ! Което идва да ни напомни че лошото е нетрайно !

Efekt 2

Заговори се за връщане на казармата, но в много по-лека форма и то за 3 или 6 месеца, което е много малко време за да променят навиците си днешната младеж ! Темата придобива все по голяма популярност из социалните мрежи има всякакви коментари като : „навремето момчетата чакаха призовките си, а сега чакат поръчките си от Орифлейм  „ Всякакви статуси можем да прочетем, но над 80% от родителите са готови да изпратят децата си да служат ! Ако това ще отдели децата ни от уличната среда и от наркотиците и чалгата, “аз съм за” сподели една майка !

Ако това ще помогне за превъзпитание на днешната младеж и създаване на трудови навици и дисциплина както и модел на поведение което ще им помогне за бъдещата им реализация е нещо полезно което трябва да се върне като практика ! Време нашата страна да има синове и дъщери, който да могат да защитят страната си при нужда ! А сега нужда има ! Какво е вашето мнение трябва ли казармата да се върне ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator