Златко Баретата отвръща на удара сега той съди МВР

Златко Баретата отвръща на удара сега той съди МВР


Златко Баретата съди МВР да така е но никой не може да му върне това което му отнеха !
Времето здравето и най хубавите години !Цветанов има Видов ден !

Повече от 20 часа е държан незаконно за разпит в ГДБОП Златомир Иванов-Баретата. Той бе откаран в полицията да разкаже какво знае за похищението на милионерския наследник Адриан Златков миналото лято, предава “България Днес”. В крайна сметка срещу Златко Баретата не са повдигнати никакви обвинения за престъплението и той е пуснат да се прибере у дома. Задържани като помагачи в отвличането са единствено Ивайло Борисов-Ториното и трима негови приближени.

Златомир Иванов е задържан, без да са налице каквито и да било данни и доказателства за това, че може да е извършил престъплението. Освен това документът, с който е отведен в полицията, е бил невалиден, категоричен е адвокатът на Баретата – Марияна Тодорова. Именно затова тя е подала жалба от името на своя клиент в Административния съд с настояване магистратите да обявят за незаконен последния арест на клиента ѝ.

Efekt 2

“Всяка една заповед за задържане съдържа основание за задържане на лицето и данни за неговата съпричастност към престъплението, за което е задържан. Аз прочетох цялото дело, тъй като защитавам единия от обвинените като помагачи в отвличането на Адриан Златков – Ивайло Борисов-Ториното. В разследването не се споменава нито веднъж името на Златомир Иванов”, категорична е адвокат Тодорова.

“В документа, с който Златомир Иванов е извикан в полицията за разпит, липсват определени реквизити. Всяко лице може да бъде задържано, ако има съмнения към него, но това трябва да стане по определен начин. За да бъде валидна една заповед за задържане, тя трябва да бъде издадена от компетентен орган, да е попълнено основание за задържане, да има съответните подписи и да е в определена форма. Последното в случая не е спазено”, категоричен е още адвокатът.

Претенциите на Златомир Иванов не са финансови, желанието му е единствено задържането му да бъде обявено за незаконно. Причината да търси правата си е, че каквото и да стане в държавата, Златомир Иванов е викан за разпит. За да не го задържат и утре, той настоява проблемът да бъде изчистен, категорична е защитничката му.

“Искам да обясня, че не оспорваме действията на полицията и отвеждането му в ГДБОП, където е държан повече от 20 часа. Оспорваме чисто юридически тази заповед за задържането му, тъй като е направено без правно основание”, уточнява адвокат Тодорова.

В крайна сметка като помагачи в похищението на Адриан Златков са обвинени Ивайло Борисов-Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и гаджето му Здравка Стефанова. И четиримата в момента са с мярка за неотклонение “парична гаранция”. Магистратите са категорични, че срещу тях има само косвени доказателства за това, че са осигурили двата автомобила и сим-картите, използвани при отвличането на Адриан Златков. Кой стои зад похищението на младежа и до ден днешен е неизвестен.

Златомир Иванов няма да търси обезщетение и да съди прокуратурата, след като бе оправдан по дело за ръководене на наркогрупа. Това потвърди пред “България Днес” неговият адвокат Марияна Тодорова. По думите ѝ досега клиентът ѝ не я е уведомил за такова желание и едва ли ще го направи.

Преди броени дни Върховният касационен съд окончателно оправда Златомир Иванов-Баретата като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на дрога. По делото за наркобанда, която според прокуратурата е търгувала с дрога в София, Черноморието и Казанлък, за невинни освен Баретата са признати Ивайло Борисов-Ториното и Златко Гочев-Малкия. Други 7 членове получиха от условни наказания до 5 години затвор.

Източник: fakti.bg

Ще мине време и пак България ще бъде осъдена в Страсбург заради цветановщината! Заради Цветан Цветанов колко милиони трябва да плати страната ни, колко? Полицейският произвол е плод на политическите назначения в МВР и използването на репресивният апарат за смазване на неудобните с рекет и грабеж!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.