Иде ли Батак бре байо?

Иде ли Батак бре байо?

Иде ли Батак бре байо, иде ли пак онзи крясък, който в гърдите с болка спира? Гледам пак турчин коли и беси над бащино ми огнище, но този път чалми нямат и фесове не носят, а имат джипове с охрана !

Къщи като конаци вдигат и сараи с огради дето и птица не може да прелита ! Тежки окови са ни сковали от непосилни данъци и такси от сметки високи за ток, вода и парно, за интернет и телевизия, за оператори мобилни, за синя зона и какво ли не, а еничарското правителство стриже ли, стриже !

С някой грош в ръката байо за хляб мек или за лек къде по напред да го дадем не зная ! А еничарите живеят като в харем и имат яхти и коли огромни, имат къщи като казарми с бронирани коли гаражи и всякакви типове ги пазят и типажи ! Кажи байо де е Караджата, дали остана и частица от него на хората в сърцата ?

Efekt 2

Дали си спомня тоз народ неверен за Петко капитана, за Крали Марко и за Ботевата чета, за Дяконът и делата лъвски на хайдути и четници безброй кръвта пролели своя за свободата на раята, че с гордост всеки да може Българин да се нарича и радост първа да изпитва, че е син на юнашко племе !

Забравили са байо, забравили са и завета на Кубрата и думите на Аспарух, забравили са байо, че тука траки са живели по тез земи прекрасни, забравили са песните на самодивите прекрасни и легендите, в който и Спартак и всеки родом от тез земи робство не търпи !

Забравили са байо и няма кой вече да им каже, че тук в таз Европа дето на вратата чака тоз народ и хлопа да го пуснат в Шенгена, че тук преди да дойдат всички е на Българина гена! Забравили са байо или не искат да си спомнят, страх ги е да се опомнят, че някога не с бюлетини, а с меч на кон са избирали водачи, а днес си назначиха еничарски палачи !

Само чудо трябва байо да се случи, че тоз народ да се събуди от тази робска дрямка и да иска да се вдигне за да покаже на дедите, че тяхната кръв тече във вените ни днес и да покаже на дедите, че лъвското бие още на нас в гърдите !

Байо аз в чудеса не вярвам и водачи няма да ни поведат, и хора не останаха дето да искат да ги освободят, а навели са покорно глава под ятагана и гледат как джихадисти изнасилват хубавата Яна в Германия до катедрала и тук цена са дали за да си сменят своята вяра !

Накичеха се с бурки по гетата, повихме се доброволно с черен плат и продадохме си свободата и душата ! Така е байо, няма кой – царят ни продаде, Бог е високо, а всеки свел челото дори от срам и към Бога не поглежда и загубили сме всякаква надежда !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.