Извънредно:150 килограмова кола-бомба в Турция!

blife
blife

 

Турските сили за сигурност предотвратиха голям атентат в югоизточния град Хани. Сапьори са обезвредили тази нощ 150 кг експлозив, заложен в автомобил.
Колата е била открита край правителствена сграда, съобщи Ройтерс, цитирана от БНР и БТА.

 

Силите за сигурност проверяват записите от видеокамерите в района на сградата.Град Хани се намира в населената предимно с кюрди област Диарбекир.Опасността от атентати остава висока пет дни след самоубийственото нападение в Анкара, при което загинаха 37 души.

 

Вчера отговорност за него пое Кюрдската групировка “Соколи за свободата на Кюрдистан”, свързвана в миналото с ПКК.

Efekt 2

 

Преди месец кюрдската групировка пое отговорности за самоубийствената атака срещу автобус на военни в турската столица, при която загинаха 28 души, а над 60 бяха ранени.

Вчера Германия затвори посолството си в Анкара, както и генералното консулство и германското училище в Истанбул заради “много конкретни индикации” за планирани терористични атаки.

Американското посолство в Турция също предупреди гражданите си да внимават, тъй като през почивните дни предстоят тържества за кюрдската нова година и дипломатическата мисия се опасява, че на големите шествия може да избухнат сблъсъци, които да ескалират в насилие.

От Вашингтон препоръчаха на гражданите си да избягват транспортни възли, правителствени сгради и популярни публични места в Турция, чиито посетители са най-честата мишена на терористите.

Източник:bnews.bg

Ние от Blife.eu само ще добавим, че Ердоган трябва да знае, че насилието поражда насилие !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.