Имало едно време Българско Училище

Имало едно време Българско Училище
Имало едно време Българско Училище

Имало едно време Българско Училище
Публикуваме без редакторска намеса:

zzzaz
Някога то давало истинско образование.
Имало е и много сурови критерии за приемане във ВУЗ.
Тогава и лекарите били лекари, инженерите – инженери, учените – учени.
Учениците не са се пребивали пияни или надрусани до смърт. Имали са и училищни униформи.
Сутрин са ги проверявали дали са измити, дали са с изрязани нокти, дали са подстригани и дали са си написали домашните.
По онова време обаче на учениците и през ум не им минавало да държат тон на учител, а какво остава пък да скочат да го бият.
По онова време учениците са се притеснявали от родителите си, когато са получавали слаби оценки, а днес учителите се притесняват от родителите, които се саморазправят с тях, ако децата им получат двойка.
Интересно, какво ли са учили тогава учениците????

Учили са това, което днес предизвиква истерия у всички арогантни и гръмогласни “модернисти”, които неспирно се бият в гърдите, колко велики постижения има “секуларната ни държава”.
Как ли сме оцелявали без такива, като Емил Джасим?
Как ли българското училище е оцелявало без “европейско финансиране”, без печелене на “проекти” от чужди държави, които прокарват собствените си интереси, чрез евтините ни държавници?
Ето как:

Efekt 2

aaaza

Ние от ще добавим, че някога нашите дядовци и баби са строили училища с дарение и с доброволен труд за да могат да образоват децата си за да има къде да си изучат децата на четмо и писмо на занаят!
Килийни училища в който децата им на свещи и кандила са сричали Аз, Буки и са изписвали Българската азбука на дъскички с пясък, но са се научили на грамотност и знание !

А днес пишат на таблети, но на електроните дъскички изплуват други образи !
„Каквото посеем това и ще пожънем”, детските умове са като земята по която ходим, те не се интересуват какво сеем, земята не се интересува дали сме засели тръни или житни класове, а тя дава еднакво и на двете растения. Така е и с детските умове от нас като родители е да спазим дългът си и да сеем родолюбие и патриотизъм за да пожънем родолюбци, а оставяме да се посее мултикултурните плевели, който поливаме с компромисната толерантност и ще пожънем плевелите! На съдбата ще трябва пак да наторим с кръвта си както е било и май и ще бъде !

Време е да се надигнем всички родители и да спасим умовете на децата си, тези умове на който ние ще разчитаме да ни помогнат на старини или да ни забравят и изоставят !
Нашето бъдеще е в следствие на нашето днес и за да има утре трябва час по-скоро да променим днес !

Ние от Blife.eu публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.