Има ли злато в България?

Има ли злато в България ?

Несметни богатства лежат под цяла България

Имаме 28 милиона тона златна руда, готова е стратегията за добива на ценните метали 28,1 млн. тона златна руда има у нас. България е на четвърто място в Европа по добив на ценния метал. Това пише в Стратегията за развитие на минната индустрия, одобрена от кабинета, пише “Стандарт”У нас е и най-голямото находище на Стария континент – Челопеч, откъдето вече са добити 50 т руда. Очаква се работата на Ада тепе край Крумовград да започне през 2016 г. Изчисленията показват, че там има 27 т запаси.

Концесия за добив е дадена и за Чала в Източните Родопи. Вероятно ще продължат проучванията за Диканите с около 1 т злато и 5 тона сребро, както и за Бърдото край Брезник, където има запаси от 14 т.

Ценният метал се съдържа и в медната руда в “Асарел” и “Елаците”, както и в оловно-цинковите залежи от находище Маджарово.
Източник : blitz.bg

Efekt 2

Ние от Blife.eu ще коментираме това е в България! От векове се знае че има много злато не случайно древните Траки,гърци и римляни са добивали злато в България. По времето на Византия е имало много рудници по нашите земи, а по времето на турското робство е имало корпуси, който са се занимавали с това както и са разграбвали могили и древните ни градове, защото са били богати на много злато ! На по късен етап е имало области в България който са заселвани с рудари от Румъния и Украйна както и с миньори от Сръбско ! Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.