Има ли паравоенни организации у нас?

Има ли паравоенни организации у нас?


Истината е, че в медиите на Прокопиев и всички гравитиращи около ГЕРБ ревнаха в един глас, че две организации са паравоенни !
Става дума за Войнски съюз „Васил Левски“ и БНО „Шипка“!
Ето кой са организациите, с които МО има взаимоотношения !

МО си партнира само със законно регистрирани военно-патриотични организации!
Във връзка с обявената в медиите информация за нарушаване на обществения ред от граждански или други сдружения, Министерството на отбраната информира, че съгласно Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ), Чл. 49: „На територията на Република България не може да се създават военни и други формирования, които използват военна организация или въоръжение и бойна техника или в които се предвижда изпълнение на военна служба, освен когато това е предвидено в закон или в акт на Министерския съвет.“
Нормативната уредба на Република България допуска създаването на военно-патриотични съюзи и неправителствени организации, които отговарят на определени критерии.

Министерството на отбраната си сътрудничи единствено с тези от тях, които отговарят на Чл. 226м от ЗОВСРБ, като от години е активен партньор на 12 от тях: Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Съюз на ветераните от войните в България (СВВБ), Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите (СВИВП), Съюз на възпитаниците на военните на Н.В. училища, Школата за запасни офицери и Родолюбивото войнство и гражданство (СВВНВУ, ШЗО и РВГ), Асоциация на сухопътните войски на България, Съюз на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА), Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната, Съюз на парашутистите в България (СПБ), Българска авиационна асоциация, Сдружение на офицерите от запаса и резерва „Клуб 199“, Сдружение „Сини каски – 4 май“ и Сдружение на жените военнослужещи.

Efekt 2

Това са военно-патриотични съюзи, неправителствени организации със сфера на дейност в сигурността и отбраната, сдружения на военнослужещи, резервисти, запасни, ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали, създадени като юридически лица за осъществяване на общественополезна дейност.
Информацията е от военен телевизионен канал официалният сайт отразяваш всичко в Българската Армия !
Източник: armymedia.bg

Всички ние не видяхме имената на Войнски Съюз „Васил Левски“ нито БНО „Шипка“!
Което потвърждава, че тези две неправителствени организации не са нито военни, нито паравоенни организации !

Макар и да подържат отношения с много чужди служби и централи, макар да са признати в десетки държави те са получили признание отвън и все още неуважавани в страната ни !
Това е защото те са аполитични и не подкрепят нито една политическа партия и не са в услуга на статуквото, а напротив точно обратното !
„Паравоенните“ са в дарителски кампании за даряване на кръв, те са до хората, събират средства за деца в нужда, помагат на хората, строят, помагат, доставят храни, дарения имат от цял свят към тях и от тях към хората!

Ще ги видите и на протести и до хората, пак там до хората, било то против добивът на газ в Добруджа или на десетки протести в цялата страна !
Ще ги видите и да поставят венци и цветя на всички военни празници и до тях са Българските военни в полагането на почести и поклонението пред Българските светини, което не ги прави паравоенни, но ги прави повече от патриоти и родолюбци !
Ще ги видите на полагането на венци на гробът на Хаджи Димитър и на Шипка да развяват своите знамена, но това не ги прави повече опълченци!

Прави ги да, те бяха и до граничари и полицай на границата, деляха си последната консерва и им носиха храна и кубинки, да те са там където липсва държавата, но това не ги прави паравоенни !
Тези хора са като мен и вас, тези хора им пука за страната ни и харчат лични средства за се събират, обучават и да обменят информация!
Истината е, че тези хора са сред нас и когато някой ви се притече на помощ то той може да е член или симпатизант на тези две организации !

Опитват се да ги обрисуват като нещо страшно и паравоенно, нещо опасно, което броди из страната ни, но това са хора като всички нас със собствените си семейства, деца, майки и баща и съпруги, и деца, които искат децата им да живеят в една по-добра България !

Да се закълнеш в името на България да носиш униформа с трибагреник не е престъпление, да си готов на саможертва за България не е за презрение, а чест да си част от Българското опълчение !

Когато държавата от своите задължения абдикира народът се организира и мобилизира, а кой искате да сте, ако е част от Българското опълчение можете да се запишете тук !
Майната им на фалшивите новини за тези истински Българи, ако истински обичате Родината си няма лъжа, която да ви спре да се влеете в редиците на Българското опълчение !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.