Искат промяна в учебниците по история: Били сме с Ирански произход!

Искат промяна в учебниците по история: Били сме с Ирански произход!

Историци искат редакция на факти от учебниците по история! Корените на българската държава, например, според тях трябва да се търсят около 165 г.

Историци настояват за редакция на значими събития и факти в учебниците.

Корените на българската държава, например, според тях трябва да се търсят около 165 г., съобщи Нова ТВ.

Efekt 2

Изследователи като Петко Колев смятат, че в учебникарското твърдение: „Хан Аспарух основава българската държава през 681 г.“ има поредица от грешки.

„Титулът не е хан. По надписите е канас сюбиги с „к“. Той не е създател на нова държава. Това е едно продължение на стара Велика България“, обяснява историкът.

Според изследователи трябва да бъдат привлечени, например, арменски източници за нашата история от преди Аспарух.

Трябвало да бъде доказана и иранската теория за произхода на българите.

За младият преподавател по история Емил Джасим повторен прочит на до момента неоспоримите факти все пак трябва да има.

За българска държава през II век е малко прибързано да се говори дори според застъпниците на новия прочит в ранната ни история.Още по темата гледайте във видеото.
Източник: www.vesti.bg/

Вижте ВИДЕОТО:

Ние от Blife.eu ще добавим, че ние не сме Историци, но всеки ден се инициират промени в учебниците и моделираното на представите за Българската История. Наблюдаваме промени и подмяна и до сега не видяхме нещо което да е Българско да са вкарали вътре. Вадят се автори, които не били в крак с времето. А се добавят антихристиянски празници. Махат думи като родина, защото май не е наша, но пък за сметка на това се казва, че василица и Курбан Байрям са национални празници! Иначе до вчера от президентството казваха, че сме тюрки днес иранци! Абе ние не бяхме ли Българи и потомци на Велика България?

Нищо пък за сметка на това полека-лека навлязоха мажоретките като почти изместиха хората ни ! Що пък нали един гарван пуснал едно камъче и така се появил светът – Американска басня. А за по-напредналите ще разберат, че САЩ не са бомбандирали Япония, а на против ще стане ясно колко Американци са умрели от атомните Бомби в Япония, а кой ли ги е пуснал тези бомби пак не става ясно !

Ех щом чак на 44 страница се появява думата България в учебниците по история скоро май ще я махнат ! Така ще е докато ние родителите спим и децата ни ще учат песнички на турски език по музика, а ние какво ни остава освен да им препяваме ! Явно единствено което се реформира в страната ни е Историята !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.