И въоръжените на бунт

И въоръжените на бунт


Бъчварова взриви положението в страната !
Нали министърът на вътрешните работи трябва да следи в страната да има ред и спокойствие а не бунт ?

От синдикатите на МВР са меко казано бесни на Бъчварова и не стига, че няма пари в МВР, няма стимули, няма мотивация, а сега и да напълним затворите с полицаи за това, че са изпълнили дългът си !

Според СФСМВР, образуването на досъдебни производства срещу полицаи, които са рискували живота си при потушаването на бунта, може да доведе до масови безредици!

Efekt 2

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изрази възмущението си от внушенията за превишаване на правата на полицаите по време на потушаването на бунта в Харманли и липсата на подкрепа от страна на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Полицай на шега каза, че няма как да искат оставката щото тя била вече подадена, но извън шегата положението не е шега ! Образуването на досъдебно производство срещу полицаи, участвали в потушаването на бунта в центъра за временно настаняване на бежанци в Харманли, противоречи на Закона за МВР.

В момента хасковската прокуратура разследва действията на полицаите по време на бунта и производството е образувано срещу неизвестен извършител.
В Закона за МВР ясно е упоменато, че “полицейските органи осъществяват мероприятия за преустановяване на изпълнителното деяние, предотвратяване настъпването на престъпните му последици и ограничаване на техните размери” и категорично е написано, че “служителите на МВР при изпълнение на служебните си задължения са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона”, посочват от синдиката.

Твърденията за превишаване на правомощията при употреба на физическа сила и липсата на декларирана от министъра на вътрешните работи подкрепа са повод за притеснение сред представителите на СФСМВР, добавят синдикалистите.
Синдикатът завършва позицията си с думите, че липсата на обективна оценка и подкрепа създават риск за сигурността не само на служителите, но и на гражданите на Република България и при нов подобен случай, полицаите ще се замислят дали, ако си свършат работата, няма да станат „клиенти“ на прокуратурата. Бъчварова задава ли си въпросът какъв е чисто психологическият ефект върху взимането на решение на всеки полицай и как е се отрази това на работата и дейността на полицията?Но явно мигрантите са по-скъпи на Бъчварова !Бъчварова протести в МВР

Това правителство тласка страната към масови безредици и бунтове щом и въоръжените се тласкат към бунтове за да защитят честа на пагона си, за да се защитят един друг !
Вече и от МВР знаят, че да защитаваш Родината си е престъпление!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.