Кадмий – врата в закона или опит за престъпление неуспешен

Кадмий - врата в закона или опит за престъпление неуспешен


Поредното театро на властта, само каратите са повече!
Наличието на кадмий в златното съкровище е следствие на това, че самото злато не е старо и накратко в античното злато при един добре направен химически анализ ще установи, че самата чистота на златото е по-висока и не съдържа кадмий! Фалшификатите имат една цел – да заблудят експертите или търговците и едни фалшификати да се продадат за автентични артефакти с цел измама !

Измамите с фалшиви антики не са от днес за утре както още докато са се появили монетите в древността са се появили и първите фалшификати !
Измамниците имат мощен съюзник и това е алчността !
Както се казва няма истинска или фалшива стока, а има продадена и непродадена ! В този случай става дума за съкровище в персийски стил, което не е характерно за нашите земи !

Нищо, че от НИМ се опитват да ни обясняват, че е имало търговски пътища или подаръци на аристократи или пък е било произведено в чужда школа, но видите ли по поръчка на някой нашенец !

Efekt 2

Тук дилемата е фалшиво или истинско е и най-вероятно е фалшиво, а в съседство с него е имало и истински предмети, които да наклонят везните на измамниците към посока автентичност на артефактите !
Съкровището е изключително грамотно направено и са спазени стилове и начин на изработка, спазена е визията и стилът на епохата  !

Елементът художествено творчество е сведен до минимум ! Начинът на изработка е в античен стил с изтегляне на ламарина и коване ! С изтегляне на телове оплетка и изковаване !
Няма използвани спойващи материали, което прави изработката доста прецизна от това, че се използвал методът на самозаваряване !
Такава техника може да използва само един доста добре подготвен бижутер ! Наличието на заловена матрица потвърждава теорията за фалшивост на съкровището !
Матрицата е използвана за изковаване на тези финни крила и лица на самите грифони !
Като се добави и галваничното позлатяване което не е познато в античността поради липса на електричество за тази технология!
Най-вероятно белезите, които става матрицата ще се повтарят на повече от едно изделие при по-внимателно вглеждане в детайлите освен, ако това не е добре прикрит от самият фалшификатор с последвала механична обработка !
Цветът, в който е обработено златото и този кехлибарен оттенък е пример на високо майсторство при застаряването като малцина са тези, които имат такива познание да предадат кехлибарен оттенък – така нареченият „целувката на времето”!

Прави впечатление, че изработката и допълнителното застаряване с много високо качество и професионализъм в крайна сметка съкровището е трябвало да заблуди експерти, а не някакви самозвани канцеларски музейни плъхове !

Дали е автентично може да се потвърди след въглероден анализ на пробите ! Кристалната решетка се променя в следствие на разтапяне или силно нагряване така нареченото до червено както и по механичен път при удар или силен натиск ! Но химическият анализ и съдържанието на кадмий може да бъде само когато металът е бил разтопен !

Този елемент на кадмий и неговото съдържание може да се обясни при рафинирането на самото злато за да се получи злато с по-голяма чистота или да бъде добавено с цел подобряване на качеството на самото злато с цел да бъде металът по-лесен за обработка, по-мек и по-ковък!

За направата на такива финни детайли златото трябва да отговаря и на различни параметри с цел по-финна изработка и именно кадмий прави метала по-лесен за обработка, но в античността не са познавали кадмият, но се среща в природата и то в медната руда !

И там където се е добивало злато в античността кадмият е изгарял или е отивал в утайката иименно тук пледира защитата, че в античното злато кадмий няма ! Фалшификаторите винаги си оставят вратички в изработката на ментето за да не бъдат обвинени в изработката на точно копие, което е преследвано от закона !

И затова един майстор на фалшиви антики винаги променя размерът, стилът и материалите за да не попадне под ударите на закона !
Ако има престъпление то то е измама с цел въвеждане в заблуда трето лице с цел лично облагодетелстване !

За съжаление на измамниците и на спец прокуратурата до сделка не се стигнало ! Кадмият (Cd) е мек, ковък, силно токсичен сребристобял метал с пореден номер 48 в периодичната система на елементите. В много отношения е сроден с цинка, но образува по-сложни химически съединения.
Елементът е открит от немския химик Фридрих Щромайер (Fredrich Stromeyer) през 1817 година.

Това е рядък елемент, заема 1,3 .10 – 5 % от масата на земната кора. В рудите кадмият обикновено се среща заедно с цинка. За връзката му с цинка показва и названието на този елемент: с гръцката дума „кадмея“ отдавна са наричани цинковите руди и цинковият оксид, в които е открит кадмият.
В природата кадмият се среща в: медни, цинкови и оловни руди, а също и под формата на минерала гринокит, който представлява кристаленкадмиев сулфид (CdS). Кадмият е силно токсичен и хората, които обработват такива метали са подложени на сериозна опасност !

Постъпването на завишено количество кадмий в човешкия организъм води до анемия, поражение на черния дроб и бъбреците, кардиопатии – термин, употребяван за заболявания на сърцето с неясна причина, емфизема на белите дробове (атрофия на преградките между отделните алвеоли), остеопороза, деформация на скелета, развитие на хипертония. Симптоматика за отравяния от кадмий е белтък в урината, поражения на централната нервна система, остри болки с костите.

Кадмият влияе и върху кръвното налягане и може да бъде причина за образуване на камъни в бъбреците.
На практика нещата седят горе-долу така !

Публикацията е направена без професионален анализ на детайлите, но и тази новина най-вероятно ще се окаже фалшива !
Това, че специализираната прокуратура се е намесила навреме и ГДБОП ще излезе партенка, защото истинското престъпление е измамата, а тя не се състояла заради службите !
Ще следим случая, който за пред медиите е един, а в съдебна зала друг !

Поредните правителствени фоерверки с цвят на старо злато !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.