Какво казва ЦРУ за Бойко Борисов

Какво казва ЦРУ за Бойко Борисов


Бойко Борисов Бруталната истина дошла от САЩ!

Вижте мнението на тайните служби за нашият премиер !
На 9 май 2011 бившият посланик на САЩ в България Джон Байърли изпраща дипломатически доклад, посветен на Бойко Борисов, до Вашингтон. В него той дава информация и за тъмното минало на бившия кмет на София, главен секретар на МВР, изгряващ лидер на току-що създаденото движение ГЕРБ и настоящ министър-председател Бойко Борисов. Информацията, пише Байърли, е потвърдена от SIMO – кодово име на ЦРУ, както пише днес авторитетният германски в. Tageszeitung. Секретният документ, с код за конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ изтече в WikiLeaks и бе публикуван на български в сайта bilvol.bg.

Ето какво потвърждава ЦРУ за Борисов, описано под заглавие „Мръсотията“, в доклада на посланик Байърли:Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата”). Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България” Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл” в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл.

Efekt 2

Въпреки че сделката изглежда танто-за-танто, публичните договорки на Борисов с „Лукойл” са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали. Извън информацията, потвърждение за която дава ЦРУ, Байърли пише за настоящия български премиер: „Роден на 13-ти юни 1959-та година, Борисов е израснал в Банкя, предградие на София, където е бил замесен в местни банди и е придобил репутация на местен силов авторитет“. Относно бизнеса му той допълва: „След края на еднопартийното управление, Борисов се заема с бизнес. Основава собствена охранителна фирма и я превръща в една от най-големите в бранша по времето, когато „частната охранителна дейност” беше синоним на изнудване и силови действия“. Байърли не пропуска да спомене, че Бойко Борисов е бил личен бодигард на Тодор Живков и на Симеон Сакскобургготски. За пребиваването му на поста главен секретар на МВР бившият посланик добавя:

„Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му. Наричан „батман” заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и заради внезапното му появяване на местопрестъплението, Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепа във всички възрастови и социални групи. Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи. Неговото поведение го превърна в „националния шериф”, въпреки 123-те показни убийства и липсата на арести на главните лидери на организираната престъпност“.

Дипломатът гледа с известна доза ирония на слабостта на Борисов да се хвали с доброто си сътрудничество със западните служби за сигурност, като пише: „Той прави опити да използва тези свои връзки в своя полза, като често се хвали с близките си връзки със службите за сигурност на Запад, включително и тези в САЩ“. Не пропуска и фактът, че те са добри и с Русия: „Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност“. „Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера, като знак на благодарност за нашето сътрудничество. Неговата енергичност и кратък диапазон на вниманието върху даден въпрос, понякога го карат да крачи напред-назад като тигър в клетка. Той е изключително чувствителен, когато става дума за публична или частна критика“, пише още Байърли. Под заглавие „Коментар: Влияние върху интересите на САЩ“ бившият американски посланик заключава: „Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ.

Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“.
Източник: offnews.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.