Колко спечелиха банките от нас

Колко спечелиха банките от нас

795 млн. лв. печалба на банките

795 млн. лв. е печалбата на банковия сектор към 30 септември, показват последните данни на БНБ. Това е със 194 млн. лв. повече спрямо реализирания резултат през същия период на 2014 г. Според експертите на централната банка подобрената доходност се дължи на понижените разходи за лихви. Приходите от такси и комисиони на банките също се увеличават, а в същото време разходите за обезценка на необслужвани заеми намаляват.

Тенденцията за спад на проблемните заеми се запазва и към септември те вече възлизат на 10,82 млрд. лв. От БНБ отчитат още, че през третото тримесечие има ръст на отпуснатите кредити с 310 млн. лв. Увеличението се дължи главно на фирмените заеми.
Източник: www.cross.bg/

Efekt 2

Ние от Blife.eu Ви предоставяме последната публична информация господа и госпожи потребители !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.