Корупцията при Башибозука

Корупцията при Башибозука


Корупцията при башибозука или защото българската държава е башибузук за обществото.

При една проверка от агенцията по труда трябва да представиш около 11 групи документи, като някои от тях са от по 5-6 вида, други са по нормативи от 1987 г. и по-стари.
Бюрокрацията тотално е надделяла над разума и логиката в стопанската дейност.

По данни на експерти средствата, които отделя обществото за да изпълнява “нормативните административни изисквания” са 10-12 % от БВП годишно,което е 4 пъти повече в сравнение с европейските страни.

Efekt 2

После се пита някой що народа тука е беден и изостанал в икономическото си развитие. Ами заради държавната намеса в стопанската дейност.

Тези административни тежести създават корупционна среда, а администрацията на това се надява и понеже навсякъде се срещате с тях на гише или каса има корупция !

Няма смисъл да обясняваме как се дават пари за всеки документ да се забърза или на конкуренцията ти да се забави документ или да се загуби !

Сроковете от-до също са предпоставка за корупция и така се храни башибозукът образно казано !
Безброй са моделите за изнудване и няма да можем да ги степенуваме и да ги изброим, но има един модел приет в цял свят и той, клиентът на администрацията, да не се среща с администрацията когато връзката човек и човек се прекъсне се прекъсва и даването и вземането на пари !

Ако всичко се случва по пощата или по електронен път хората биха работили далеч по-лесно ! А корупцията се храни с пари и създава още корупция, а Българският предприемач се дави в бумащина и рекет на институциите, данъчни и НАП са инструменти само !

Трябва да има силна данъчна политика и строги закони за тези, които я пресичат, но трябва и да има контрол на събираемостта, защото държавата съществува от тези пари, но къде е контролът – как се разпределят и как се харчат тези пари, къде е ?

Ето тук е голямата корупция – тръгва отдолу и стига до султанът, който ръководи държавният башибозук !
А хората и бизнесът имат само едно право – да плащат такси, данъци и рушвети !
За справка само по времето когато сме били под турско робство сме имали 11 данъка по-малко, отколкото в момента затова и наричаме администрацията башибозук !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.