Краят на Европа е близо Ротшилд продават имотите си

Краят на Европа е близо Ротшилд продават имотите си


Фамилията Ротшилд продава и последните си имоти в Австрия
Банкерите ще се разделят с около 7000 хектара гори
Семейство Ротшилд, навремето финансисти на империята на Хабсбургите, продава и последното си парче земя в Австрия, прекратявайки 200-годишна история, включваща бум, катастрофи и войни.

Семейният клон, представен от наследника Бетина Бур, се е съгласил да продаде два тръста, които притежават около 7000 хектара гори в района на Долна Австрия, на базираната във Виена опаковъчна фирма Prinzhorn Holding GmbH. Това твърдят три анонимни източника, запознати със сделката, която все още не е вписана в поземления регистър, съобщава Блумбърг.

Гората – около 20 пъти по-голяма от Сентрал парк в Ню Йорк – е част от имот, закупен през 1875 г. от барон Алберт фон Ротшилд. Нацистите завладяват земята, след като Германия окупира Австрия през 1938 г., а после тя е частично върната на семейството след Втората световна война. Наследникът на Ротшилд Бетина Луръм се завръща, за да живее там до смъртта си през 2012 г. Два клона на семейството разделят имуществото и сега те ще бъдат продадени на Prinzhorn Holding, която е купила и съседна гора преди година.

Efekt 2

Саломон Ротшилд започва да прави бизнес във Виена около 1815 г. Семейството бързо става най-големият финансист на империята на Хабсбургите, инвестира в железници и в желязо и се превръща в най-големия собственик на земя в продължение на десетилетия. Внукът на Саломон – Алберт, се счита за най-богатият човек в Европа през 1910 година.

Състоянието на семейството се стопява по време на световната икономическа криза от 30-те години на миналия век, когато фамилната банка Creditanstalt се срива и трябвало да бъде поета от държавата. По-тежкият удар идва, когато нацистите окупират Австрия и отнемат собствеността на семейството.

Централата на банка Creditanstalt беше продадена от UniCredit Bank Austria AG през 2014 г. и в момента се превръща в супермаркет от висок клас. Бур, дъщерята на Луръм, през 2015 г. дари на Бостънския музей на изящните изкуства произведения, които са били разграбени от нацистите и после върнати на семейството.

Плановете на новия собственик на гората

Купувачът на втората собственост на Ротшилд, Корд Принцхорн, ще обедини двете семейни гори. Миналата година той купи по-малката част с размери от 5 400 хектара за 92 млн. евро (105 млн. долара). Цената на втората част на гората е малко по-висока от първата, според двама от източниците.

Принцхорн започва с малка хартиена фабрика в Питен, на около час на юг от Виена, през 1853 г. Бащата на Корд Принцхорн превръща компанията в европейски играч, след като през 70-те години я разширява из континента и стъпва и в държави като Турция.

Гората, която Prinzhorn купува, е пълна с исторически хижи, построени преди около 120 години, и се намира в един от най-популярните туристически, риболовни и природни райони около Виена.

Prinzhorn казва, че вижда горите като дългосрочен актив и като възобновяем източник на суровина, и също така иска да запази историческите сгради и да поддържа земите като пространство за животни, а хората да се разхождат, да ловят риба или просто да се наслаждават на почивка на открито.
Източник: budnaera.com

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.