Къде са парите за трамвай номер 5?

Къде са парите за трамвай номер 5?


Къде са парите за трамвай номер 5?

Първата трамвайна линия е била от съдебната палата до днешният квартал „Павлово“ по така нареченото Павловско шосе.

Сегашният булевард „Македония“ по времето на Социализма булевард „Димитър Благоев“, а преди сто години се е казвало Княжеско шосе в тогавашното село Княжево освен минералните източници на вода са били и конюшните на Цар Фердинанд поради което се наложило да има трамвайна линия.

Efekt 2

Всеки си спомня по времето на Социализма малкото трамвайче номер 5, което тръгваше от съдебната палата и последната спирка е била квартал „Павлово“, площад Пушкин. В краят на 60-те години на миналият век (СГНС ) удължи трамвайната линия до квартал Княжево където е и до ден днешен !

През 2015г. площад Руски паметник в район Красно село претърпя коренна реконструкция площадът бе намален по площ два пъти. На кръговото движения беше поставена тревна настилка, на трамвайните релси където минава и трамвай номер 5 в едната и другата посока. Веднага сред живущите на площад Македония се пусна слух, че зелената настилка ще бъде продължена до последната спирка до съдебната палата ! За съжаление това си остана само слух.

През време на Социализма булевард ‚Димитър Благоев“ беше най-красивият булевард в София. Булеварда беше с две алеи с пейки за отдих. С настъпването на Демокрацията и по-точно в началото на 21 век алеите бяха премахнати, а на тяхно место беше направен паркинг за коли по глупавото решение на столичната община според живущите не са виждали в техният съзнателен живот! От най-красивият булевард Македония от времето на Социализма се превърна в улица със задръстено движение, наситена с автомобилни газове , трамваен шум и много прах. Според Евгени Крушев зам. кмет на столична община в бюджета за 2018г. е било предвидено изпълнението на реконструкция на трамвайната линия на трамвай номер 5 от Княжево до съдебната палата!

Днес 01.11.2018г. такава реконструкция не е извършена дори не е направена и първа копка за започването и !
Много интересно в кое перо са отишли парите за реконструкцията на трамвайната линия от бюджета на общината за 2018г.? Живущите на бул.Македония и на Цар Борис 3 все още са в плен на трамвайният шум и прах !

Столичните общинари сами си гласуват пера по бюджета и след това не ги изпълняват, а столичани са потърпевши !

Може да е било авторитарно, тоталитарно управлението по времето на Социализма, но все пак грижата за човека беше задача номер едно за разлика от сегашните управници на София, столичани по времето на Социализма живееха в най-зелената столица на Европа в един тих и спокоен уреден град.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.