Лотарията – игрите на глада новият сезон

 Лотарията – игрите на глада новият сезон


„Лотарията накара хората отново да мечтаят.“
Май не е само субективно усещане. Наистина живея в гротескна анти-утопия.
В кварталното магазинче момичето зад щанда въодушевено предлага най-новите талони:“Току-що пристигнаха!Още не съм ги пробвала! Довечера след работа ще си взема един!“

Каза го така, все едно вечерта я очаква най-вълнуващото преживяване в живота.
„Новите талони“ бяха много по-големи от „старите“, почти с размерите на вестник. „По десет лева са, но печалбите са ГОЛЕМИ!“
Десет лева! С десет лева мога да живея цял ден, може дори да ми останат за следващия.

Лотарията не е мечта, нито пък надежда. Тя е отчаяние и безизходица, блато, в което затъваш постепенно. Признание, че няма друг начин да подобриш живота си – талончето е единствения билет за българския социален асансьор.

Efekt 2

Мисля, че трябва да засилим присъствието и в различни области на обществения живот. Специални квоти от депутатските мандати, както и от по-апетитните служби в държавната администрация, може да бъдат разигравани на Лотария. Гробни места, места в детски градини, училища и университети, болнични легла и медали от спортни състезания – също.

Очаквам в специално изявление премиерът Борисов да защити изконното демократично право на българина да търка талончета свободно и неограничено!
Christo Komarnitski

Ние от Blife.eu публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.