Лютви Местан: Борисов не е въплъщение на Дявола. Той е самия Дявол!

Според последното приучване, 70% от българите смятат, че са загубили от прехода, а едва 10% – че са спечелили. Това бе официално обявено на пресконференция от проф. Георги Карасимеонов от Института за политически и правни изследвания.

Тема на форума бе  „Накъде върви България?”, на което Карасимеонов коментира, че в България прехода е родил една паразитна, капиталистическа, олигархична  класа, която в симбиозата с администрацията си е разпределила цялото национално богатство.

Според него един от най-негативните феномени е това, че политическият елит е деградирал и то в лицето на огромна некомпетентност, мафиотизация, популизъм.

Efekt 2

Има огромна опасност от блокиране на държавата, поради изключително ниското доверие в институциите и политиците, което е дори под санитарния минимум, добави проф. Карасимеонов.

В тази връзка, той допълни, че именно един добре сложен момък, който управлява народа четири години, се оказа изключително лош за хората и техните интереси:  “Борисов е въплъщение на Дявола”.

Лютви Местан не пропусна да се отбележи към това изказване относно Бойко Борисов, перифразирайки го в свой вариант “Борисов не е въплъщение на Дявола. Той е самия Дявол!”.

Участниците във форума коментираха още, че гражданският протест, който не спира от началото на юни е преминал извън границите на народно недоволство в чисто политически интереси, като основният лозунг „Оставка“ съвпада изцяло с искането на ГЕРБ.

Според професора има силна връзка между исканията на бившите управляващи и протестите. Митев допълни, че според него недоволните от прехода биха могли да искат не само оставката на Пламен Орешарски, но също така оттеглянето на Цветан Цветанов и Бойко Борисов от политиката ни.

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator