Майки срещу нова дискотека в Студенски град

От сдружението настояват скандалните търгове в УНСС за разкриване на новите дискотеки и нощни барове да бъдат незабавно отменени

Вместо да следват светлия пример на народните будители, ректори на водещи столични университети насърчават и подкрепят чалга индустрията, с което насаждат ценностите на силиконовите мутреси сред младото поколение.

Това заявяват от Гражданско сдружение “Майки срещу насилието в Студентски град” в своя позиция до медиите, цитирани от БГНЕС.Те настояват ректорът на УНСС проф. Стати Статев спешно да бъде извикан на извънредно заседание на Комисията по образованието и науката, за да даде обяснения през депутатите. Майките искат да каже на какво основание си е позволил да издаде заповед, с която разпорежда на 17 септември да се проведе търг за отдаване под наем на имот, публична държавна собственост, с площ 540 кв.м, за да бъде открита дискотека – бар в стол № 33 в ж.к. “Студентски град”.

От родителската организация настояват депутатите да гласуват поправки в Закона за висшето образование, които веднъж завинаги да пресекат рентиерската дейност на ректорите на държавните университети, тъй като, по думите им, политиката им  изостря криминогенната обстановка в Студентски град и води  до опростачване и чалгализиране на младото поколение.

Efekt 2

От сдружението настояват скандалните търгове в УНСС за разкриване на новите дискотеки и нощни барове да бъдат незабавно отменени от Академичния съвет на висшето училище, като същевременно разчитат, че министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще разпореди задълбочена проверка на какво основание ректори на столични университети продължават да отдават обекти държавна собственост под наем за чалготеки и питейни заведения.

Усилията на ректора на УНСС Статев да отвори наново затворената преди година чалготека “Ориент 33″ влизат в абсолютно противоречие и с обществения интерес – скандално, цинично и дълбоко неморално е, че именно ректорите на престижни столични университети са най-активни и дейни в пропагандирането и налагането на чалга културата и ориенталските кючеци”, заявяват още от “Майки срещу насилието в Студенски град”.

Източник: sofia.dir.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.