Марешки счупи тъпомера: Химнът не е популярна песен, за да звучи всеки ден в парламента

Марешки счупи тъпомера: Химнът не е популярна песен, за да звучи всеки ден в парламента Stefan Projnov Стефан Пройнов


Българският химн няма да звучи в пленарна зала в началото на всяко пленарно заседание. Мнозинството от народни представители отхвърлиха предложението на Патриотите. В подкрепа на идеята гласуваха едва 16 души, 8 бяха против, а други 156 се въздържаха.

Култово изказване направи Веселин Марешки, който изтъкна, че химнът не е популярна песен, за да звучи ежедневно в пленарната зала.
Според вносителите на предложението химнът трябва да се чува, защото Народното събрание е орган на демокрацията и това ще придаде тържествен нюанс, пише “Пик”. Според Юлиан Ангелов химнът е символ на държавата ни, както и гербът и знамето, които присъстват в пленарната зала. В защита на идеята депутатът от “Обединени патриоти” влезе в спор с Хамид Хамид от ДПС.

Вторият заяви, че ако всеки ден се пуска химнът, така ще се изгуби елементът на тържественост. Според Хамид затова и химнът звучи при церемонии. “Някакви патриоти от ДПС да ми обясняват за химна”, реагира Ангелов. А Хамид помоли председателя на парламента Димитър Главчев да не позволява използването на епитети към ДПС като “т.нар. патриоти”.
Източник: bnews.bg

Efekt 2

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.