Масови уволнения във Фолксваген

Масови уволнения във Фолксваген

Германският автомобилен гигант ” Фолксваген ” може да предложи на собствениците на негови автомобили в Германия отстъпки от цената за нова кола, ако подменят някои стари модели, оборудвани с манипулиращия газовите емисии софтуер, съобщава ДПА, цитирана от “Ройтерс” и БТА.

Групата очаква разходите, свързани с най-големия скандал в 78-годишната история на Фолксваген, включващ изтегляне на 8,5 милиона коли в Европа, да надвишат 30 милиарда евро, според месечното издание “Манагер магацин”.

Компанията търси начини за намаляване на разходите и да стабилизира продажбите, за да се справи с последиците от скандала. Насърчаването на собственици на Фолксвагени да си купят нови коли може да помогне за засилване на продажбите и да окаже натиск на концесионерите да побързат с отстраняването на незаконния софтуер.

Efekt 2

Специалните оферти могат да бъдат насочени към собствениците на коли с 1,6 литрови дизелови двигатели, които изискват скъпоструваща подмяна на хардуера вместо само поправка на софтуера, посочват източници от Фолксваген и негови концесионери.

Предложението ще важи само за Германия, където са продадени около 2,4 автомобила с подправен софтуер.

Според публикации в германски медии ” Фолксваген ” е отстранил от поста ръководителя на отдела за разработка на силови агрегати Хано Йелден, който е ветеран в групата от 22 години, с опит в хардуерните и софтуерните системи за контрол. Според “Билд” Йелден дори е разследван по подозрения в измама.
Източник: dnevnik.bg/sviat/

Ние от Blife.eu направихме проверка според, която от Фолксваген са уволнени и всички редовни работници и инженери, които имат някаква връзка с дизеловия скандал, съобщи The Wall Street Journal

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.