Местан вие като на умряло от минарето на турска медия !

Местан вие като на умряло от минарето на турска медия ! Срефан Иванов Пройнов


Местан пред турска медия: В България сме под натиск
Членовете на партия ДОСТ, която е основана от турци и мюсюлмани, са обект на натиск и репресии, съобщи турската информационна агенция IHA.

В интервю за медията лидерът на ДОСТ Лютви Местан подчертава, че кметовете от ДПС в Кърджалийска област подлагат на различни репресии хората му, уволняват ги от работа под предлог, че се правят административни промени. Ако този натиск не бъде прекратен, ще предприемем законни действия и ако се налага, ще преминем към протестни демонстрации, предупреждава Местан.
Той коментира и резултатите от референдума в Турция и пожела ползите от предстоящите промени да бъдат за народа. „Турският народ изрази своята воля пред очите на света, референдумът бе в съответствие с конституцията и с принципите на демокрацията.

Светът е длъжен да се отнесе с уважение към решението на народа. Нашата политическа култура е друга, не ни позволява да се намесваме във вътрешните работи на другите държави. Но за съжаление, някои партии в България не се съобразиха с тези принципи и се намесиха във вътрешните работи на Турция.

Efekt 2

Няколко дни преди референдума ДПС излезе с декларация и призова турските избиратели да гласуват с „Не“.

Това е недопустимо. Не може политическа партия от чужда държава по такъв начин да се намесва във вътрешните работи на Турция“, коментира Местан. Той акцентира на факта, че същото са направили и крайните националисти, което показало сближаването им с ДПС, а това силно огорчило актива на ДОСТ.

Турската агенция уточнява, че Лютви Местан бе отстранен от лидерския пост в ДПС, заедно с 5-има депутати, лично от почетния председател Ахмед Доган, а после учреди партия ДОСТ, която на парламентарните избори у нас не успя да прескочи 4-процентовата бариера и със спечелените 3% от вота остана извън Народното събрание.

Източник: segabg.com

Истината е, че ДОСТ е турски проект, а Местан трябваше да мобилизира повече гласове ЗА референдумът в Турция!
Но изборните резултати показаха над 70% от българските турци са гласували НЕ!
Този провал няма как да бъде незабелязан от Анкара и Местан е привикан на отчет ! И как да се оправдае за изхарчените милиони без ефект освен да завие като на умряло по медиите, че били репресирани !
Когато откраднаха парите за храната пак ли бяха репресирани? Когато надписаха парите за купуване на гласове пак ли бяха репресирани?

Това бедствие ДОСТ допуснато от Бойко Борисов и ГЕРБ и един ден това ще създаде огромни проблеми на Българският народ !
Но по-важното е, че Местан трупа загуба след загуба и на Турция не им трябва ДОСТ, защото те си имат ГЕРБ !
ДОСТ бе създадена да яхне гласовете на мигрантите и мюсюлманите един ден у нас тези крайно религиозни субекти !
И ако утре има атентат в София или в някой друг град от някой от фанатиците на партия ДОСТ кой ще поеме отговорността Бойко Борисов или „Ислямска държава“, а може би Ердоган?
Местан няма място в българската политика и дори в България, но докато си пие кафето с Борисов и тровят децата ни с Москов с ваксини, така ще е ! Гласуваш за Бойко, получаваш Ердоган с посредник Местан!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.