Миглена Кунева: Как училищата се превръщат в златна мина

Миглена Кунева: Как училищата се превръщат в златна мина или рекетът и алчността на дневен ред!
Миглена Кунева: Как училищата се превръщат в златна мина или рекетът и алчността на дневен ред!

Основните училища трябва да се преобразуват в начални (I-IV клас), основни (I-VII клас), обединени (I-X клас) или средни (I-XII клас) в зависимост от конкретните възможности и капацитета на сградния фонд.
Прогимназиите ще станат основни училища или обединени. СОУ се преобразува в средно училище. След промяната 32-о СОУ “Св. Климент Охридски” в София ще трябва да се казва 32-о СУ “Св. Климент Охридски” – име, което може да се бърка с това на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Оздравителните също ще са вече средни. Специалните училища за деца и ученици с нарушено зрение и с увреден слух ще се наричат специални училища за обучение и подкрепа на ученици със сензорни увреждания.
Помощните училища продължават дейността си като центрове за специална образователна подкрепа. Директорите трябва да получат заповед от началника на инспектората на 1 август.

След това трябва да сменят печата и банковата сметка. Това ще отнеме около 40-50 дни, изисква ходене в НАП и НОИ.
Ние от Blife.eu питаме какво налага тези промени, който ще породят и много пререгистрации и училищните настоятелства и всички договори на поддържащи фирми и създаването на поредното неудобство, което ще носи след себе си много проблеми !
Знаем, че училищата имат много земи, които се арендуват от местни арендатори, а сега пак ще се правят търгове, ще се сменят един с друг и има пряка политическа намеса видно е !

Efekt 2

Когато има наложен един модел, който е сработил защо трябва да се променя или промените, който се правят от Кунева са само такива, който допълнително да нагнетят напрежение и да затруднят самото нормално функциониране на училищата !

А може би се крие и нещо друго – това един добър повод да бъдат преподписани всички договори на фирми с училищата, а колко ли фирми няма да получат нови договори и колко фирми ще бъдат сменени с някой обръч от фирми на реформаторите било за доставка на храна, било то за училищни лавки, било то такива, който са получили финансиране по проекти за ремонт където става дума за много пари !
Едни правят проекти и са си платили по трасето за да извършат ремонт на училище, а май други ще строят вместо тях !
Все пак в България ние знаем, че каквито и промени да се инициират от политиците става дума за пари !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.