Министърът на външните работи на Китай е привикал посланика на САЩ

Министърът на външните работи на Китай е привикал посланика на САЩ

Заместник външният министър на Китай е привикал посланика на САЩ в знак на протест срещу американския военноморски патрул близо до изкуствени острови, изградени от Китай в Южнокитайско море, съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на китайската държавна телевизия

Китайският представител нарекъл американския патрул „изключително безотговорен” и настоял САЩ да прекратят действията, които нарушават суверенитета на Китай и интересите му в областта на сигурността.

От своя страна от китайското военно министерство нарекоха американския патрул опит за милитаризиране на Южнокитайско море, като твърдо са настояли САЩ да предотвратят повтарянето на подобни инциденти.

Efekt 2

Според китайското военно министерство два китайски военни кораба са издали предупреждения, докато САЩ патрулират в Южнокитайско море.
Източник: spodeli.eu/

Ние от Blife.eu ще добавим, че от доста време насам ескалира напрежение в тази зона заради американското присъствие в тази точка на Светът!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.