Мразещите ще следят за езика на омразата

Мразещите ще следят за езика на омразата

Ето как държавата ще се бори с езика на омразата !

Велико Търново – студенти – пресконференция

Студенти ще влязат в ролята на “хейтъри под прикритие”, за да се противопоставят на езика на омразата

Велико Търново, 27 октомври /Марина Петрова, БТА/
Студенти ще влязат в ролята на “хейтъри под прикритие”, за да се противопоставят на езика на омразата.
Студентите са от клуба за изследвания и анализи “Европа” към Великотърновския университет.
Пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново те представиха своята идея, с която ще участват в състезание, организирано от Бюрото по образование и култура към Държавния департамент на САЩ.
Българският отбор ще се състезава с 50 други университетски отбори от цял свят.

Целта на състезанието е да предизвика студентите активно да участват и да се противопоставят на нарастващия екстремизъм в обществото и социалните медии, посочи Димитрин Николов – студент по политология.
За да осъществят своята кампания “Хейтър под прикритие”, студентите ще получат 2400 долара от организаторите.
В рамките на един месец те трябва да изследват как речта на омразата в реалния живот и в интернет генерира агресия.

Efekt 2

Ще бъде анализирано кои хора и с какво провокират агресията към себе си, какъв е профилът на носителите на езика на омразата, включително кой го ползва осъзнато и кой неосъзнато, какви са обществените теми, към които той най-много се прилага, отбеляза Ивета Николова.
Обект на изследването ще бъдат млади хора на възраст между 15 и 25 години.
Крайната цел е младите хора да разберат, че използването на езика на омразата има негативни последици за цялото общество, независимо дали се използва на улицата, в училищните дворове, или във фейсбук, обобщиха участниците в проекта.
Източник: bta.bg

Ние от Blife.eu ще допълним, че такива студенти ще бъдат засмукани от НПОТА или Фондации като „Америка за България“ и ще бъдат канализирани и използвани в медийните войни !
Държавата спонсорира поредната партида тролове, който наричат себе си хейтъри, а според преводът на тази дума „думата hate, освен мразя, значи и ненавист. Думата ненавистник пасва също за хейтър!”
И как мразещите ще ни спасят от езикът на омразата не става ясно !
Но пък ако акцентираме на последното изречение правителството си подготвя хора за доклади и блокиране на по-активните във Фейсбук !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.