Мюсюлмани от Ардино събраха средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци”

Мюсюлмани от Ардино събраха средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци”

След петъчната молитва мюсюлманската общност от Ардино събра средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци”

По инициатива на настоятелството на църквата „Свети Архангел Михаил” в града под Белите брези започна благотворителна кампания в подкрепа на лечението на отец Марин, който страда от хронично заболяване вече четири години.  Той се нуждае спешно от лечение в Истанбул – няколкоетапна хирургична интервенция в болница „Джон Хопкинс Медикъл”, с която да се спре постоянната му болка. Сумата за лечение, която е непосилна за него и близките му, е 25 000 лева.

„Решихме да се включим в инициативата на местното църковно настоятелство и да помогнем на отец Марин за пълното му оздравяване. За добрия човек не е от значение религията и етноса. Важно е в трудни моменти всички да си помагаме”, заяви председателят на мюсюлманското настоятелство в Ардино Зеки Аптикадир.

Efekt 2

Припомняме, че отец Марин през 2002 година започва да работи като свещеник в църквата „Свети Архангел Михаил” в Ардино. Две години по-късно той подава молба до Пловдивската Митрополия да го преместват в Кърджали, тъй като намаляват миряните, няма венчавки и кръщенета. Молбата му е уважена с уговорката да идва на по-големите празници – Великден, Илинден, църковната Нова година и храмовия празник на 8 ноември.

Благотворителната кампания ще продължи до 2 май, а на 3 май отец Марин ще посети църквата „Свети Архангел Михаил” в Ардино.

Ако желаете да помогнете на отец Марин може да го направите по следния начин:

По банкова сметка:

IBAN: BG68STSA93000023363062

BIC COD: STSABGSF

Със средства в брой: В общинската администрация – Ардино, на 2-ти етаж, стая №9, при Антония Топчиева
Източник: rodopi24.blogspot.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.