НИКОЛАЙ ПЛАГОВ: УКРАЙНА ТОВА НЕ Е НАШАТА ВОЙНА + ВИДЕО

НИКОЛАЙ ПЛАГОВ: УКРАЙНА ТОВА НЕ Е НАШАТА ВОЙНА + ВИДЕО
НИКОЛАЙ ПЛАГОВ: УКРАЙНА ТОВА НЕ Е НАШАТА ВОЙНА + ВИДЕО

НИКОЛАЙ ПЛАГОВ: Бесарабските българи искат българско гражданство за да не убиват братя и сестри !

Николай Плагов от донецко-българското сдружение „Вдъхновение“ обяви пред община Варна, че много бесарабски българи искат българско гражданство за да не участват във войната в Украйна, защото ги пращат да избиват свои братя и сестри.

„Много са бесарабските българи за които единственото спасение да не участват във войната е да получат българско гражданство.
Това обаче става изключително трудно. Докато румънско и молдовско гражданство се взема лесно.

Efekt 2

При двойно гражданство не могат да те мобилизират. Има много смесени бракове, като едните живеят в Бесарабия, а другите в Донбас, Мариупол и сега ги карат да се избиват едни други. На 10 февруари в Бесарабия ще се проведе конференция, която ще излезе с декларация до българското правителство за спасение на бесарабските българи, които общо са 985 000.

Аз внесох такъв документ още на 3 ноември 2014 г в агенцията за българите в чужбина, но и до днес нямаме отговор“, сподели Николай Плагов.

След срещата с медиите Плагов и други бесарабски българи се събраха в зала „Пленарна“ за да обсъдят общи действия за помощ на своите, които масово отказват мобилизация в украинската армия.
Николай Плагов обяснява на журналистите, че бесарабските българи не искат да участват във войната в Украйна.
Източник: youcomments.com

Ние от Blife.eu питаме не е ли крайно време да си приберем Бесарабските Българи и демографският срив и да оправим и културният и фолклорният упадък ?
Не е ли време да изградим една нова ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.