Ноам Чомски обяви САЩ за терорист № 1 в света

НоамЧомски обяви САЩ за терорист № 1 в света
Ноам Чомски обяви САЩ за терорист № 1 в света

Ноам Чомски: Израел също вилнеел безнаказано в Близкия изток, смята ученият!
САЩ са най-големият световен терорист, заявява в интервю пред Евронюз американският философ и лингвист Ноам Чомски.

“Има две държави, които вилнеят в Близкия изток и постоянно извършват агресии, насилие, терористични актове. И двете са силни ядрени държави”, твърди Чомски.

Ученият допълва, че никой не се интересува от ядрените арсенали на тези страни, а всички гледат само Иран.

Efekt 2

“Тези държави са САЩ и Израел – най-големите ядрени сили в света. Не случайно в международните проучвания, извършвани от американски агенции, огромна част от запитаните смятат САЩ за главна заплаха за световния мир. Никоя друга страна дори не се доближава до САЩ. Но е твърде интересно, че американските медии отказаха да публикуват резултатите”, допълва ученият.

Според него президентът Барак Обама съвсем не е този миротворец, за какъвто го сочат по света. Чомски припомня, че в момента той инициира програма на стойност 1 трилион долара за модернизирането на американската система за ядрени оръжия. Това означава нейното разрастване.

“Запомнете, че най-лошата терористична кампания в света е тази, които е оркестрирана от Вашингтон. Това е глобалната кампания на убийствата. Никога не е имало терористична кампания в такъв мащаб”, казва още американският философ.

Той изтъква, че това са ударите с дронове – безпилотните самолети.

“В големи райони на света САЩ систематично, публично и открито – няма никаква тайна в казаното от мен, всички знаем това – провеждат редовни кампании по убийството на хора, за които правителството смята, че един ден ще му навредят. Това наистина е терористична кампания. Когато, да кажем, бомбардирате село в Йемен и убивате някого – може би лицето, което сте взели на мушка, а може би не – как мислите, че ще реагират другите хора наблизо? Те ще отмъщават”, продължава с размишленията си Ноам Чомски.

Той обвинява Европа, че се е превърнала в слуга на САЩ. Причина е нейната слаба реакция за мъченията в тайни затвори на ЦРУ на Стария континент.

Чомски дава мнение и за руския президент Владимир Путин. На въпрос дали той наистина е сред най-големите заплахи за сигурността, американският учен отговаря:

“Като повечето лидери, той е заплаха за собственото си население. Очевидно той е извършвал незаконни действия. Но да го описваш като полудяло чудовище, страдащо от мозъчна болест и от Алцхаймер, като създание с лице на плъх – това е стандартен оруелиански фанатизъм. Имам предвид, че каквото и да смятате за неговата политика, тя е разбираема. Идеята, че Украйна може да се присъедини към западен военен съюз, ще бъде неприемлива за който и да било руски лидер. Това датира още от 1990 г., когато СССР се срина. Въпросът беше какво ще се случи с НАТО. Горбачов се съгласи Германия да се обедини и да се присъедини цялата към НАТО. Това бе твърде голяма отстъпка срещу условието НАТО да не се разширява нито със сантиметър на изток. Използвана бе тази фраза”, казва Чомски.

А после дошъл Бил Клинтън и разширил Северноатлантическия пакт на изток. (В действителност разширяването стана през 2004 и 2007 г., по времето на Джордж Буш-младши. Но преговорите започнаха по времето на Клинтън – б.р.)

НАТО не пази Украйна, а я заплашва с война, изтъква Чомски. Като пример той дава руската анексия на Крим, която е извършена след свалянето на проруското правителство на Виктор Янукович, а не преди това.
Източник: clubz.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.