Положението в Гърмен пак ескалира

Положението в Гърмен пак ескалира

Ще гръмне ли Гърмен заради циганите пак ?

Този път хората са се наострили пак заради циганското гето, но този път има друг проблем – 27 деца от ромския квартал на Гърмен са заболели от хепатит А, алармираха жители на Гърмен. Родители от село Гърмен излязоха на протест заради случаи на хепатит сред цигански деца.

Това става, тъй като в района има само едно училище и една детска градина. Констатирани са 27 случая на заболявания, които застрашават и другите деца. А общината не вземала никакви мерки. Циганското гето е източник на зарази, твърдят родители, които не виждат друг начин, освен да не пускат децата си.

Според жители на селото някои цигански деца идвали само сутрин на училище да получат безплатните закуски и след това бягали. Ниската култура води и до ниски санитарни навици, които пък водят до заболявания, епидемии и пандемии в случаят държавата трябва да предприеме мерки, но тя пак не хае !

Efekt 2

И докато епидемията се разраства, се разраства и народното недоволство и засега протестът е мирен, но скоро не се знае казват хората !
В повечето градове в страната паралелките са смесени, което крие огромен риск за пламване на епидемия в страната, която да има произход няколко цигански гета !

И ако майките до сега виждаха проблем във въшките, то трябва да се замислят по-сериозно и да изискват по-сериозен контрол в училищата на медицинските лица на щат и по места както и да се информират компетентните органи своевременно или да се съзират другите органи като инспекторатът за това престъпно нехайство от страна на училищата !

Именно заради ниският образователен ценз по гетата е целият проблем като те са зле информирани и от там ниската санитарна култура, която превръща гетата в инкубатор на болести и зарази !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.