Разследващите от Холандия: Украйна са свалили самолетът МН17 в Домбас + ВИДЕО

20150703112156-1


Разследващите от Холандия: Украйна е свалила МН17 над Донбас
Това разкри публично зам.председателя на холандския парламент Рieter Omtzigt
Заместник-председателя на холандския парламент Рieter Omtzigt (CDA) оповести публично, че по време на закритите изслушвания на комисията, разследваща свалянето на малайзийския Боинг МН17 над Донбас е било обявено, че само украинската армия би могла да свали пътническия самолет.

На 22 януари, 2016 година в парламента на Холандия се проведе закрито изслушване на разследащите инцидента със свалянето на малайзийския Боинг МН17 над Донбас. Холандските депутати са изслушали докладите на главата на разследващата комисия, както и доклади на разузнаването и министерството на отбраната.

Зам.-председателя на парламента Рieter Omtzigt разкри публично какво заключение са изложили те. Малайзийския самолет е бил свален от система „Бук“. Във времето, когато той бе свален над Донбас – 17 юли, единствено украинската армия е имала разположени такива системи в района.

Efekt 2

Както стана ясно след свалянето на МН17 неясно защо няколко дни преди свалянето му УА наистина бе дислоцирала системи „Бук“ в района на Донбас, при все че опълченците не разполагат с авиация, срещу която украинските военни да обстрелват с „Бук“.

Въпреки че западната преса побърза да обвини Русия или поне сепаратистите след свалянето на МН17 над Украйна сега вече никой не говори по темата. Разследването остава секретно. Никой не отговори на въпросите защо украинските диспечери няколко пъти променят курса, който задават на пилотите на малайзийския самолет и го насочват да лети над районите в Донбас, където тогава се водиха ожесточени бойни действия. Никой не обясни и следите от картечен обстрел по предната част на кокпита на „Боинг“-а. Нещо повече – миналата година се оказа, че Киев крие документи от холандското разследване. Тогава обаче темата вече не представляваше интерес и „състрадателността“ на западните журналисти беше утихнала.

Въпреки че заместник-председателя на холандския парламент публично оповести заключенията от закритото изслушване на разследващите свалянето на МН17 те не бяха широко отразени в медиите. Защо ли?

arton190874-907a3
Малайзийския „Боинг“ – МН17 бе свален на 17 юли, 2014 г. над Донбас. Часове по-късно украинската и западната преса вече бълваха обвинения срещу Русия и сепаратистите (по-късно официален Киев обяви, че „няма достатъчно доказателства“ за вината на Русия или сепаратистите и смекчи тона, а западната преса „забрави“ за сваления МН17).

Същата тази разследваща комисия (голяма част от загиналите бяха холандски граждани) от Холандия бе заключила, че МН17 е бил „пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.“ – тоест по него има следи от картечен обстрел, което сочи, че най-вероятно украинските ВВС също са обстрелвали самолета. Една от версиите е, че са смятали, че това е самолета на руския президент Владимир Путин. А може би е било просто провокация. Припомняме, че бивш американски разузнавач разпрати до медиите сателитни снимки, на които се вижда, че два изстребителя на украинските въздушни сили са летели в близост до МН17 малко преди той да бъде свален над Донбас.

Оценката на ЦРУ също беше, че малайзийския МН17 е свален от украинците.

Едно е сигурно, ако имаше доказателства, че той е бил свален от Русия или сепаратистите те отдавна щяха да са извадени публично и щяха да се въртят по телевизиите и медиите месеци наред. Редно е да си припомним и един друг, подобен инцидент. През 2001г. Украйна свали руски Ту-154 над Черно море и дълго отказваше да признае вината си. След като международното разследване доказа, че руският самолет е бил свален умишлено от Украйна те чак тогава признаха вината си.
Източник:alterinformation.wordpress.com

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.